Γονείς δεν πρέπει να διαβάζετε τα παιδιά σας!

Γονείς δεν πρέπει να διαβάζετε τα παιδιά σας!

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν το πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης είναι και η στάση των γονέων όσον αφορά τη προετοιμασία των παιδιών (διάβασμα) για το σχολείο. Το φαινόμενο αυτό όσο περνάνε τα χρόνια τείνει να γίνει πιο έντονο.

Πολλοί γονείς κάνουν χώρο μέσα στην ημέρα τους ώστε να διαβάσουν τα παιδιά τους για το σχολείο.

Αυτό όμως πάει αντίθετα με τον ρόλο του σχολείου, δηλαδή τη μάθηση. Αν τα παιδιά επαναπαύονται πως θα τα μάθουν στο σπίτι, τότε βαριούνται στην τάξη, δεν προσέχουν και δεν κάνουν ερωτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του σχολικού μαθήματος, τα παιδιά δεν επιστρατεύουν, πολλές φορές, όλη τους την προσοχή μιας και επαναπαύονται στην ιδέα της βοήθειας των γονιών τους στο σπίτι, υποβαθμίζοντας στο μυαλό τους τον ρόλο του δασκάλου. Όταν ο γονέας συνηθίσει το παιδί σε ένα σύστημα εκμάθησης της σχολικής ύλης κατ’οίκον από τον ίδιο, τότε το παιδί σταδιακά χάνει τον ενθουσιασμό του για το σχολείο και συγκρίνει τον δάσκαλο με τον γονιό του.

Επιπλέον, ο δάσκαλος μπορεί να ανεβάσει τον πήχη καθώς δεν έχει πραγματική εικόνα της τάξης, ακόμη και για τις αδυναμίες των μαθητών.

Όταν οι γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλέον μαθησιακά το παιδί, τότε έρχεται το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα, ακόμη και στις τάξεις του Δημοτικού.

Μπορείτε να λειτουργείτε βοηθητικά, δηλαδή να έρχεται το παιδί σε σας με απορίες που του δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, αλλά όχι να είστε μαζί του καθ’ όλη τη διάρκειά του και να καταλήγετε να κάνετε εσείς τα μαθήματά του.

Αφήστε το να μάθει, να ρωτήσει, να παιδευτεί, προκειμένου να αποκτήσει μία καλή σχέση με το σχολείο αλλά και την εκπαίδευση.Σχετικά Άρθρα

Φωτογραφίες που δείχνουν την υπέροχη σχέση μεταξύ των παιδιών και των κατοικιδίων! (photos)

Τα παιδιά ενθουσιάζονται από την πρώτη στιγμή που θα έρθουν σε επαφή με ένα μικρό ζώο και συνήθως στη σχολική

Ένα 2χρονο κοριτσάκι μαθαίνει να δίνει τις πρώτες βοήθειες! (video)

Η μικρή Saige Ella Pietroforte είναι από την Καλιφόρνια και έχει μπαμπά πυροσβέστη που διδάσκει το CPR από το 2002.

Νοητική ανάπτυξη και παιχνίδι!

Πολλά είναι τα παιχνίδια που αναπτύσσουν την παιδική αντιληπτικότητα (οπτική – ακουστική – συναισθηματική), βοηθώντας στην όξυνση της παρατηρητικότητας και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial