Γιατί ο σκύλος βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Γιατί ο σκύλος βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα σκυλιά ταξιδεύουν με το κεφάλι έξω από το παράθυρο;

Ανεξάρτητα από το εάν είχατε ποτέ σκύλο, θα έχετε προσέξει ότι τα σκυλιά συνηθίζουν να έχουν το κεφάλι τους πάντα έξω από το παράθυρο όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο.

Αυτό μάλιστα ισχύει για όλα μα όλα τα σκυλιά ανεξαρτήτου ράτσας, φύλου, ηλικίας κλπ.

Το πιο αστείο είναι ότι ο αέρας παρασέρνει τόσο το τρίχωμα, όσο και τα μάγουλα τους, σκορπώντας κυριολεκτικά παντού τα σάλια τους.

Τα σκυλιά λατρεύουν το αεράκι όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει και έτσι βγάζουν κι αυτοί σαν μικροί πρωταγωνιστές το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο για να «κόψουν» την κίνηση και να απολαύσουν τον έξω κόσμο.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει μια αρκετά λογική εξήγηση που ο σκύλος σου βγάζει το κεφάλι του έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου και αυτή δεν είναι ότι χαίρεται που αποφάσισες επιτέλους να τον βγάλεις βόλτα.

Η Natalie Zielinski του Wisconsin Humane Society, αναφέρει ότι τα σκυλιά λαμβάνουν μεγαλύτερη οσφρητική πληροφορία όταν έχουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου, συγκριτικά με όταν είναι καθισμένοι στις θέσεις τους και τα παράθυρα του οχήματος στο οποίο επιβαίνουν είναι κλειστά. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι ακόμη κι εάν έχουμε ελάχιστα ανοιχτά τα παράθυρα, αυτό θα τους δώσει την οσφρητική διέγερση που ψάχνουν.

Βγάζοντας το κεφάλι τους απ’ το παράθυρο, η Jennifer Cattet, ερευνήτρια συμπεριφοράς ζωών, αναφέρει ότι τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κάθε άνθρωπο που είναι στον δρόμο, κάθε σκουπιδάκι που περνάει από μπροστά του, κάθε λουλούδι και εστιατόριο που προσπερνάει το αυτοκίνητο. Η ίδια μάλιστα παρομοιάζει αυτή τη συμπεριφορά των σκύλων με τον τρόπο που εμείς παρακολουθούμε την τηλεόραση.Σχετικά Άρθρα

Συνελήφθη η 75χρονη που έριχνε φόλες σε γάτες – Διαδώστε το!

Την γειτόνισσα της που την είδε να αφήνει μέσα σε μια σακούλα δηλητηριασμένη τροφή για τις γάτες στην οδό Μονή

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε το πιάτο του σκύλου σας;

Σύμφωνα με το National Sanitation Foundation των ΗΠΑ, τα πιάτα των κατοικίδιων είναι τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα

Είναι η αγαπημένη σας ράτσα σκύλων η πιο δημοφιλής; Είναι το αγαπημένος σας σκυλάκι ένας σταρ του Instagram? (photos)

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι το δικό του σκυλί είναι το πιο όμορφο, το πιο χαριτωμένο… Η διαφορά όμως

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial