Γιατί ο σκύλος βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Γιατί ο σκύλος βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα σκυλιά ταξιδεύουν με το κεφάλι έξω από το παράθυρο;

Ανεξάρτητα από το εάν είχατε ποτέ σκύλο, θα έχετε προσέξει ότι τα σκυλιά συνηθίζουν να έχουν το κεφάλι τους πάντα έξω από το παράθυρο όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο.

Αυτό μάλιστα ισχύει για όλα μα όλα τα σκυλιά ανεξαρτήτου ράτσας, φύλου, ηλικίας κλπ.

Το πιο αστείο είναι ότι ο αέρας παρασέρνει τόσο το τρίχωμα, όσο και τα μάγουλα τους, σκορπώντας κυριολεκτικά παντού τα σάλια τους.

Τα σκυλιά λατρεύουν το αεράκι όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει και έτσι βγάζουν κι αυτοί σαν μικροί πρωταγωνιστές το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο για να «κόψουν» την κίνηση και να απολαύσουν τον έξω κόσμο.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει μια αρκετά λογική εξήγηση που ο σκύλος σου βγάζει το κεφάλι του έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου και αυτή δεν είναι ότι χαίρεται που αποφάσισες επιτέλους να τον βγάλεις βόλτα.

Η Natalie Zielinski του Wisconsin Humane Society, αναφέρει ότι τα σκυλιά λαμβάνουν μεγαλύτερη οσφρητική πληροφορία όταν έχουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου, συγκριτικά με όταν είναι καθισμένοι στις θέσεις τους και τα παράθυρα του οχήματος στο οποίο επιβαίνουν είναι κλειστά. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι ακόμη κι εάν έχουμε ελάχιστα ανοιχτά τα παράθυρα, αυτό θα τους δώσει την οσφρητική διέγερση που ψάχνουν.

Βγάζοντας το κεφάλι τους απ’ το παράθυρο, η Jennifer Cattet, ερευνήτρια συμπεριφοράς ζωών, αναφέρει ότι τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κάθε άνθρωπο που είναι στον δρόμο, κάθε σκουπιδάκι που περνάει από μπροστά του, κάθε λουλούδι και εστιατόριο που προσπερνάει το αυτοκίνητο. Η ίδια μάλιστα παρομοιάζει αυτή τη συμπεριφορά των σκύλων με τον τρόπο που εμείς παρακολουθούμε την τηλεόραση.Σχετικά Άρθρα

Λιοντάρι πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες για να θεραπευτεί! (photos)

Μάρτυρες του πιο ασυνήθιστου ασθενούς στην ιστορία της ογκολογικής κλινικής Muelmed στην Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής έγιναν γιατροί, ασθενείς και

Καλώς ήρθατε στη ζώνη του Λυκόφωτος… Βλέπουν οι σκύλοι τα φαντάσματα; (photos)

Όλοι όσοι έχουν σκύλο το έχουν ζήσει κάποια στιγμή! Να δουν τον αγαπημένο τους φίλο να κοιτά επίμονα το… κενό!

Πανέμορφα Χάσκι πάνω σε παγωμένη λίμνη! (photos)

Μαγικές φωτογραφίες από Χάσκι πάνω σε παγωμένη λίμνη Αρκτικής περιοχής της Ρωσίας. Ο φωτογράφος από την Ρωσία με το όνομα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial