Γιατί πολλά μωρά κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά;

Γιατί πολλά μωρά κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά;

Πολλά μωρά κοιμούνται με ελαφρώς ανοιχτά τα ματάκια τους, είτε στους διάφορους ύπνους που παίρνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε το βράδυ.

Ο ύπνος με ανοικτά μάτια, που ιατρικά ονομάζεται νυχτερινός λαγόφθαλμος, είναι εντελώς ακίνδυνος, εμφανίζεται αρκετά συχνά σε βρέφη και δεν υποδηλώνει ότι το παιδί σας έχει πρόβλημα ύπνου.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πιο συνηθισμένο από όσο μπορεί να νομίζετε. Στη πραγματικότητα το μωρό δεν κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια, αλλά φαίνεται σαν να τα κρατάει ανοιχτά.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η κληρονομικότητα. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας συνηθίζετε να έχετε μισάνοιχτα τα μάτια όταν κοιμάστε, είναι πολύ πιθανό το ίδιο να κάνει και το μωρό σας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ιατρικός. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος με μισάνοιχτα μάτια ενδέχεται να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα νεύρα του προσώπου ή στον θυρεοειδή. Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια για μεγάλο διάστημα, καλό είναι να συμβουλευτείτε άμεσα τον παιδίατρο σας.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

Σε πρώτη φάση, το πιο σημαντικό είναι να παρακολουθείτε τον ύπνο του μωρού σας. Ο γιατρός είναι αυτός που θα κρίνει εάν είναι συντρέχει λόγο ανησυχίας σε περίπτωση που το μωρό σας κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια, ή όχι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος με ανοιχτά τα μάτια συμβαίνει κατά κύριο λόγο στην REM φάση του ύπνου και στα μωρά αυτή η φάση ύπνου διαρκεί περισσότερο.Σχετικά Άρθρα

Τι θα γίνει το παιδί μου όταν μεγαλώσει; Κάντε το τεστ και δείτε το αποτέλεσμα!

Η έφεση ορισμένων εφήβων σε κάποιους τομείς μελέτης, αλλά και τα ενδιαφέροντά τους μπορούν να προβλέψουν τους επαγγελματικούς τομείς στους

Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει το παιδί να κολυμπάει!

Έρευνες έχουν δείξει πως αν μέχρι την ηλικία των 9 τα παιδιά δεν γνωρίζουν κολύμπι, είναι πιθανό να μην μάθουν

Έρευνα: Ο ύπνος παχαίνει τις γυναίκες που έχουν ανοιχτή την τηλεόραση ή τα φώτα!

Οι γυναίκες που έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται στην κρεβατοκάμαρα τους με ανοιχτά τα φώτα ή την τηλεόραση, είναι πιθανότερο

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial