Γιατί πολλά μωρά κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά;

Γιατί πολλά μωρά κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά;

Πολλά μωρά κοιμούνται με ελαφρώς ανοιχτά τα ματάκια τους, είτε στους διάφορους ύπνους που παίρνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε το βράδυ.

Ο ύπνος με ανοικτά μάτια, που ιατρικά ονομάζεται νυχτερινός λαγόφθαλμος, είναι εντελώς ακίνδυνος, εμφανίζεται αρκετά συχνά σε βρέφη και δεν υποδηλώνει ότι το παιδί σας έχει πρόβλημα ύπνου.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πιο συνηθισμένο από όσο μπορεί να νομίζετε. Στη πραγματικότητα το μωρό δεν κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια, αλλά φαίνεται σαν να τα κρατάει ανοιχτά.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η κληρονομικότητα. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας συνηθίζετε να έχετε μισάνοιχτα τα μάτια όταν κοιμάστε, είναι πολύ πιθανό το ίδιο να κάνει και το μωρό σας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ιατρικός. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος με μισάνοιχτα μάτια ενδέχεται να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα νεύρα του προσώπου ή στον θυρεοειδή. Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια για μεγάλο διάστημα, καλό είναι να συμβουλευτείτε άμεσα τον παιδίατρο σας.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

Σε πρώτη φάση, το πιο σημαντικό είναι να παρακολουθείτε τον ύπνο του μωρού σας. Ο γιατρός είναι αυτός που θα κρίνει εάν είναι συντρέχει λόγο ανησυχίας σε περίπτωση που το μωρό σας κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια, ή όχι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος με ανοιχτά τα μάτια συμβαίνει κατά κύριο λόγο στην REM φάση του ύπνου και στα μωρά αυτή η φάση ύπνου διαρκεί περισσότερο.Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες που κάνουν εξωσωματικές μετά τα 40!

Οι γυναίκες μετά την ηλικία των 40 ετών που προσπαθούν να κάνουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο

Ξέρετε τι αισθάνεται ένα παιδί όταν το μαλώνουν;

Πολλές φορές σαν γονείς, ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντί μας ένα παιδί που το μόνο που θέλει είναι αγάπη από εμάς.

Τα παιδιά του Δεκεμβρίου είναι ξεχωριστά! (video)

Τα μωρά του Δεκεμβρίου έχουν το πλεονέκτημα να γεννιούνται τον πιο… εορταστικό μήνα του χρόνου, όμως δεν ξεχωρίζουν γι’ αυτό.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial