Γιώργος Βούλγαρης: «Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να είσαι «μαθητής» για 25 χρόνια στο επάγγελμα που αγαπάς»

Γιώργος Βούλγαρης: «Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να είσαι «μαθητής» για 25 χρόνια στο επάγγελμα που αγαπάς»

Ο ηθοποιός μιλάει αποκλειστικά στο PASMINA.GR, για τον ρόλο του στην κινηματογραφική ταινία «TISIS» αλλά για την θεατρική παράσταση «Άκουσέ με… Αντέχεις;»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ

Τον συναντώ δημοσιογραφικά για δεύτερη φορά! Του ζητώ να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη και χωρίς δεύτερη κουβέντα δέχεται την πρότασή μου. Η «συνάντησή μου» με τον Γιώργο Βούλγαρη πάντα κρύβει εκπλήξεις. Αν και ήδη έχει συμπληρώσει 25 χρόνια πορείας, 25 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, ο ίδιος δηλώνει πάντα «μαθητής». Ένας καλλιτέχνης που ξεχωρίζει όχι μόνο για τις καλλιτεχνικές του επιτυχίες αλλά και για το χαμηλό προφίλ του. Χαμογελαστός και πάντα ευγενικός απαντάει σε κάθε μου ερώτηση. Αυτό βέβαια που με συγκινεί στον Γιώργο Βούλγαρη είναι το γεγονός πως συνεργάζεται πάντα με νέους δημιουργούς, νέους καλλιτέχνες χαρίζοντας στο κοινό έργο μοναδικού κάλλους και ποιότητας. Άλλωστε τι πιο όμορφο ένας καλλιτέχνης «παλιάς κοπής» να ανακαλύπτει, να βοηθάει αλλά και να δίνει βήμα στη νέα γενιά. Φέρνοντας στο φως διαμάντια που θα γράψουν την δική τους ιστορία στο καλλιτεχνικό «γίγνεσθαι» της χώρας.

Πίνοντας καφέ και μιλώντας μαζί του, νιώθω πως κάθε φορά κάτι έχει να μου πει… Η κουβέντα μας δεν μοιάζει με συνέντευξη. Άλλωστε ο ίδιος δεν παραχωρεί πολλές συνεντεύξεις. Η κουβέντα μας έχει το άρωμα μιας συνάντησης δυο φίλων, που μοιράζονται απόψεις, εμπειρίες, γνώμες αλλά και την αγάπη τους για την τέχνη.

Του ζητώ λοιπόν να μου μιλήσει για τον ρόλο του στην κινηματογραφική ταινία «ΤΙΣΙΣ». Μου περιγράφει όμορφες στιγμές από τα γυρίσματα, παρουσιάζοντάς μου συγχρόνως τον θαυμασμό του για τον σκηνοθέτη Γιώργο Ευαγγελόπουλο που ο ίδιος ο ηθοποιός αποκαλεί «μεγάλο ταλέντο στον κινηματογράφο».

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Βούλγαρης μου μιλάει και για την θεατρική παράσταση «Άκουσέ με… Αντέχεις;», ένα έργο του νέου αλλά πολύ ταλαντούχου, όπως ο ίδιος ο Γιώργος Βούλγαρης χαρακτηρίζει, Γιάννη Μακρυνόρη. Ένα έργο που ο ηθοποιός συν- σκηνοθετεί με τον δημιουργό.

Εντύπωση μου προκαλούν τα λόγια με τα οποία περιγράφει τη συνεργασία του με τον νέο σκηνοθέτη κάνοντας με να περιμένω με αγωνία την παράσταση.

Μια συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε. Μια συνέντευξη από καρδιάς.

Ο Γιώργος Βούλγαρης αποκλειστικά στο PASMINA.GR

Πείτε μου δυο λόγια για την ταινία ΤΙΣΙΣ («TISIS»)

Η ΤΙΣΙΣ (τιμωρία) είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους του Γιώργου Ευαγγελόπουλου. Πρόκειται για μια ταινία φαντασίας, βασισμένη σε ελληνικούς θρύλους και στο αρχαϊκό τετράπτυχο «ΥΒΡΙΣ – ΑΤΗ – ΝΕΜΕΣΙΣ – ΤΙΣΙΣ» που συνθέτει μια σκοτεινή ιστορία αγάπης, ένα αλληγορικό παραμύθι με νεράιδες, θεότητες και ξωτικά για τις επιλογές που κάνουμε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε για να τις υποστηρίξουμε.

βουλγαρης 5

  1. Μιλήστε μου για τον ρόλο σας στην ταινία

Στην ταινία, ερμηνεύω έναν θνητό χωρίς όνομα που έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του. Μία προσωπική “μάχη” του ήρωα με τα θέλω του, οπού οι επιλογές του καθορίζουν το πεπρωμένο όσων εμφανίζονται στην ταινία, ένας χαρακτήρας με συναισθηματική σύγχυση και πόνο που προσωπικά σαν ρόλος με παίδεψε. Απαιτούσε φυσική κατάσταση υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Να τονίσω οτι στους βασικούς ρόλους της ταινίας θα δούμε τον θεατρικό ηθοποιό Κωστή Σαββιδάκη, την πρωτοεμφανιζόμενη (και πανέμορφη) Χρύσα Νταούλη, τη Χρύσα Μαρκατά, τον Βασίλη Σαμαριτάκη, τη Γεωργία Ρεντίφη και ένα πολυπληθές καστ. Τη μουσική της ταινίας την έχει γράψει ο σπουδαίος Δημήτρης Λιόλιος, ο οποίος συνέθεσε και το τραγούδι- τίτλων της ταινίας “Με έναν έρωτα θεριό” (ένα ονειρικό κομμάτι που σε πάει σε άλλες εποχές) και το ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης μαζί  με την Ερασμία Μάνου (κόρη της μεγάλης Σοφίας Βόσσου) που έχει γράψει τους στίχους.

  1. Περιγράψτε μου μια αγαπημένη σας στιγμή από τα γυρίσματα

Πέρα από τις τούμπες, τα δύσκολα γυρίσματα σε βουνά, λαγκάδια, σπηλιές και ποτάμια, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το τσουχτερό κρύο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που πολλές φορές με έκαναν να ξεπερνώ τα όριά μου και να θέλω να τα παρατήσω. Αλλά το κέφι της παραγωγής και το αυτοσαρκαστικό χιούμορ και διάθεση του σκηνοθέτη Γιώργου Ευαγγελόπουλου, με παρέσυραν σαν να ήμουν σε μια ατελείωτη πενταήμερη επί έξι μήνες, όσο διήρκεσαν τα γυρίσματα. Δε θα ξεχάσω την ερωτική σκηνή με τη συμπρωταγωνίστριά μου, Χρύσα Νταούλη, τη γλυκιά της αμηχανία και τις ατελείωτες ώρες γέλιου γυρίζοντας την.

βουλγαρης 1

  1. Πότε το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τη ταινία στη μεγάλη οθόνη

Η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει σε σχέση με το αρχικό πλάνο εξόδου στις κινηματογραφικές αίθουσες, για τον απλούστατο λόγο του ότι βρίσκεται στη διαδικασία τεχνικής επεξεργασίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι όπως λέει σοφά κι ο λαός μας, το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Σίγουρα, από τον Οκτώβριο του 2017 να την περιμένετε. 

  1. Κατά τη γνώμη σας, πότε μια ταινία θεωρείται πετυχημένη

Όταν το σενάριό της έχει απεύθυνση στον κόσμο. Υπάρχουν σκηνοθέτες με παρωχημένη κινηματογραφική άποψη και αισθητική, που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να κάνουν ταινίες για τους λίγους γνωστούς τους, ακολουθώντας τις επιταγές μιας φεστιβαλικής κλίκας αδιαφορώντας για τον τελικό αποδέκτη, το κοινό. Κι ύστερα απορούν γιατί ο κόσμος δεν τιμά τις ακαταλαβίστικες εμμονές τους και ταινίες τους.

βουλγαρης 3

  1. 25 χρόνια πορείας στον χώρο. Έχετε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα. Πείτε μου δυο λόγια

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να είσαι «μαθητής» για 25 χρόνια στο επάγγελμα που αγαπάς. Γιατί αυτό ένιωθα από την αρχή και αυτό εξακολουθώ να νιώθω. Μαθητής στη θεατρική κοινότητα. Και σαν μαθητής, είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους δασκάλους-ηθοποιούς αυτά τα 25 χρόνια, νιώθω ευλογημένος και τυχερός. Ιερές θεατρικές προσωπικότητες μου έμαθαν πάνω από όλα να αγαπώ το σανίδι πιο πάνω από τον εαυτό μου, να είμαι στρατιώτης και να σέβομαι το κάθε τι  που σχετίζεται με την υπέρτατη αυτή τέχνη, το θέατρο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον κύριο ΑΛΕΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ, στον ΝΤΙΝΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, στον ΚΩΣΤΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ, στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ, στον ΣΩΤΗΡΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ και σε σκηνοθέτες όπως ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο Μίνως Βολανάκης, ο Κοραής Δαμάτης, ο Νίκος Φώσκολος, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Αντρέας Βουτσινάς, αλλά και σε νεότερους όπως ο υπερταλαντούχος αγαπημένος σκηνοθέτης και φίλος Νίκος-Ορέστης Χανιωτάκης, ο Μιχάλης Μαραγκός, ο Πάνος Αναστασόπουλος, η Στέβη Μπουζιάνη, ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος… Είναι τόσοι πολλοί που τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ, πάντα τους κουβαλάω μέσα στην καρδιά μου.

  1. Θα δίνατε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τη δουλειά τους συνεργαζόμενοι με εσάς;

Τα τελευταία χρόνια επιδιώκω να συνεργάζομαι με νέα παιδιά στο χώρο, αφενός γιατί δεν έχουν διαβρωθεί από αυτόν, αφετέρου γιατί οι ιδέες και το όραμά τους αποπνέει φρεσκάδα, τόλμη, θάρρος.

  1. Ξεχωρίζετε κάποιο από τα νέα παιδιά;

Πριν λίγο καιρό έπεσε στην καλλιτεχνική μου αντίληψη μια μικρού μήκους ταινία (σκέτο διαμάντι), το Post-It, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Μακρυνόρη. Ενθουσιάστηκα με την σκηνοθετική του δεινότητα, την πανέξυπνη κινησιολογία της κάμερας και το εφιαλτικά ευρηματικό σενάριό του που μάλιστα έγινε η βάση για τη δημιουργία της μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Πυθαρά, «ΕΥΤΥΧΙΑ».

Διέκρινα στη σκηνοθετική του ματιά τόση ευαισθησία μα και μια πρωτοπορία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με μεγάλους κινηματογραφιστές. Του πρότεινα να συνεργαστούμε γιατί πιστεύω πολύ στο ταλέντο του. Δέσαμε καλλιτεχνικά από την πρώτη στιγμή κι έχουμε πολλές ιδέες να υλοποιήσουμε παρέα.

Ξεχωρίζω επίσης τον Γιώργο Ευαγγελόπουλο του ΤΙΣΙΣ, άλλο μεγάλο ταλέντο στον κινηματογράφο. 

Στην φωτογραφία ο ηθοποιός Γιώργος Βούλγαρης μαζί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μακρυνόρη

βουλγαρης 4

  1. Τι άλλο ετοιμάζετε αυτή την περίοδο

Μαζί με τον Γιάννη Μακρυνόρη συν-σκηνοθετούμε μια ομάδα νέων παιδιών στο «Άκουσέ με… Αντέχεις;», ένα θεατρικό έργο-καταγγελία για τη ζωή των προσφυγόπουλων στην Ελλάδα.  Ένα έργο του Γιάννη Μακρυνόρη.  Πρόκειται για μια συρραφή πραγματικών μαρτυριών από παιδιά πρόσφυγες που μιλούν για την εμπειρία και τις επιπτώσεις του ξεριζωμού τους από τις πατρίδες τους. Μια παράσταση που συνδυάζει πρόζα και κινηματογραφική αισθητική. Ξεκινάμε στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στη Γλυφάδα στις 2 Ιουνίου.

Παράλληλα, έχω αναλάβει το θεατρικό εργαστήρι του δήμου Αργυρούπολης, ενώ στα σκαριά υπάρχουν δύο μικρού μήκους ταινίες. Το καλοκαίρι λέω μετά από πολύ καιρό να ξεκουραστώ και να επανέλθω το χειμώνα θεατρικά.

****Η φωτογράφιση έγινε από τον Γιάννη ΜακρυνόρηΣχετικά Άρθρα

Το ρεκόρ της Meryl Streep! Γράφει ιστορία στα Oscars με τις περισσότερες υποψηφιότητες

Ναι, η Meryl Streep είναι και πάλι υποψήφια. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share

Βασιλική Τρουφάκου: Η παράσταση, το γυμνό και ο ντελιβεράς (ΦΩΤΟ)

Η Βασιλική Τρουφάκου έγινε γνωστή μέσα από το «Κάτω Παρτάλι». 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share

Γνωστός παίκτης ριάλιτι πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα! (photos)

Το δυστύχημα έγινε την περασμένη Κυριακή. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial