Γλώσσα του σώματος: Τα 5 τρίκς που θα σας κάνουν αρεστούς!

Γλώσσα του σώματος: Τα 5 τρίκς που θα σας κάνουν αρεστούς!

Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις την συμπάθεια των άλλων, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Ακολουθούν πέντε τρικς, που αποδεδειγμένα, σας βοηθούν να καταστείτε περισσότερο συμπαθείς στους άλλους.

1 • Χαμογελάστε. Το χαμόγελο κερδίζει. Αλλά προσέξτε: Μην χαμογελάτε αμέσως όταν χαιρετάτε κάποιον, διότι εκλαμβάνεται ως ένα τυπικό χαμόγελο. Είναι καλύτερα και θα φέρει αποτελέσματα υπέρ σας, εάν πρώτα κοιτάξετε σε αυτόν που έχετε απέναντί σας και του χαμογελάσετε μετά από λίγο. Αυτό θα τους κάνει να αισθανθούν ότι το χαμόγελο δεν είναι ένα τυπικό, αλλά ότι οφείλετε σε αυτούς, ότι πραγματικά χαρήκατε με κάτι που είπαν ή έκαναν και θα νομίσουν εντέλει ότι το χαμόγελο απευθύνεται προσωπικά σε αυτούς.

 

2 • Επαφή με τα μάτια: Διατηρήστε την επαφή με τα μάτια και μην κοιτάζετε γύρω, κάτω ή αλλού, έως ότου η συζήτησή σας τελειώσει. Αυτό θα κάνει αυτόν που έχετε απέναντί σας, να νοιώσει ότι έχει την αμέριστη προσοχή σας και είστε προσηλωμένος σε αυτόν. Και οπωσδήποτε αυτό κολακεύει.

 

3 • Στροφή προς τον συνομιλητή σας: Στρέφεστε ελαφρώς ή κλίνετε ελαφρώς το κορμό σας προς την πλευρά του συνομιλητή σας – χωρίς να το παρακάνετε βεβαίως. Αυτό κάνει τον συνομιλητή σας που βρίσκεται απέναντί σας, να αισθάνεται σπουδαίος (για εσάς) και οπωσδήποτε, τον κολακεύει.

 

4 • Μην νευριάζετε ή κινείστε νευρικά: Οι νευρικές κινήσεις, όπως να σουφρώνετε τα χείλη αποδοκιμαστικά ή σκεπτικά, να σηκώνετε το φρύδι, να αποστρέφετε το κεφάλι σας ως προς την θέση του συνομιλητή σας, να βάζετε το ένα χέρι ή και τα δύο χέρια στη μέση σας, σαν να λέτε «τι μας λες τώρα;», να κοιτάζετε το πρόσωπο του συνομιλητής σας με έντονο βλέμμα και σταυρωμένα τα χέρια σας στο στήθος σας με ύφος «Δεν μου τα λες καλά…» ή κουνάτε νευρικά τα χέρια σας (π.χ. σε ένα τραπέζι) ή ‘παίζετε’ νευρικά με τα χέρια σας με ένα αντικείμενο ή κουνάτε νευρικά το πόδι σας, και εννοείται εάν έχετε νευριάσει και φαίνεται στον τόνο της φωνής σας, σας κάνουν αντιπαθή. Τέτοιου είδους κινήσεις από εσάς, κάνουν τον απέναντι συνομιλητή σας να αισθανθεί υποσυνείδητα, ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντί σας, ενδεχομένως σας φοβούνται ή και σας θεωρούν αναξιόπιστο. Όλα αυτά βέβαια, εάν ο απέναντι συνομιλητής σας είναι σημαντικός για εσάς, κατανοείτε ότι είναι εις βάρος σας. Αποφύγετέ τα λοιπόν εάν θέλετε να φαίνεστε πιο σοβαρός και αξιόπιστος.

 

 

5 • Δείτε τους σαν να είναι παλαιοί σας φίλοι: Φανταστείτε κάποιον που βλέπετε ιδίως για πρώτη φορά ή που τον έχετε δει λίγες και αραιές φορές, ως έναν παλιό σας φίλο. Βλέποντάς τον ως έναν παλαιό φίλο σας, θα σας κάνει να χαλαρώσετε επωφελώς για εσάς, να δείχνετε πιο φιλικός όπως θα δείχνατε σε κάποιον παλιό φίλο που ια είχατε να δείτε πολύ καιρό.
πηγη:taxcoach.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν σε γουστάρει; Μην σκας, έτσι πρέπει να αντιδράσεις..!Σχετικά Άρθρα

Τι να ακούτε αν έχετε κατάθλιψη και τι σε κρίσεις πανικού!

Είναι κοινός τόπος μεταξύ των επιστημόνων ότι συγκεκριμένα είδη μουσικής έχουν επίδραση όχι μόνο στη διάθεση  αλλά και στον εγκέφαλο.

Χρόνια Πολλά Ελένη! Τα πόσα κλείνει σήμερα η Μενεγάκη;

Δείτε τις πιο ωραίες φωτογραφίες της όμορφης παρουσιάστριας. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share

ΖΩΔΙΑ: Αναλυτικές προβλέψεις από την Αλεξάνδρα Καρτά για την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για σήμερα! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial