Γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

Υλικά:

380 γρ. γάλα εβαπορέ
430 γρ. νερό
50 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ινδοκάρυδο
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κονσέρβα

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τα 390 γρ. νερό.
Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με τα υπόλοιπα 40 γρ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει το αλεύρι που μπορεί να έχει η κρέμα.
Όταν πήξει η κρέμα και πάρει ωραία καθαρή γεύση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20Χ30 εκ. Φροντίζουμε να απλωθεί καλά.
Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι, η σαντιγί θα είναι έτοιμη.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: akispetretzikis.com



Σχετικά Άρθρα

Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο! Μια Vegan συνταγή που θα λατρέψετε. (video)

Ένα υπέροχο σοκολατένιο επιδόρπιο χωρίς τύψεις! Νόστιμο και υγιεινό με αβοκάντο, που έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας! Δοκιμάστε

Αντικριστό: Το κρητικό φαγητό που μπορείς να τρως μέχρι λιποθυμίας!

Τι να πρωτοπείς για τον «Μαραντόνα» της κρητικής κουζίνας; Συνταγή των βοσκών στις ορεινές τοποθεσίες του νησιού (που χωρίς τεχνικά

Πεντανόστιμη πανακότα με 5 μόνο υλικά!

Υλικά: 400 ml γάλα 7 φύλλα ζελατίνης 600 ml κρέμα γάλακτος 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη 2 βανίλιες Εκτέλεση: 1. Σε

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial