Γρανίτα καρπούζι!

Γρανίτα καρπούζι!

Υλικά:

1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το καρπούζι.
Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μείγμα «ψιχουλιαστό».
Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Γρανίτα καρπούζι

Σχετικά Άρθρα

Muffins με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί!

Υλικά: 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ½ κουταλάκια baking powder ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά 250ml

Σούπα μανιταριών!

Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια 1 λίτρο γάλα 100 γρ. λευκό κρασί 2 λευκά κρεμμύδια, σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο 4

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Υλικά: 250 γρ. βούτυρο, μαλακό ½ κούπα ζάχαρη 3 κούπες αλεύρι απλό Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial