Η 60χρονη Barbie απέκτησε… κυτταρίτιδα

Η 60χρονη Barbie απέκτησε… κυτταρίτιδα

Εξήντα χρόνια μετά, η κούκλα Barbie αποκτά αυτό που έχουν όλες οι γυναίκες: κυτταρίτιδα. Έστω κι αν δεν πρόκειται για παιχνίδι που κυκλοφορεί στο εμπόριο, αλλά για έργο του γραφίστα Dot Pigeon, με έδρα το Μιλάνο.

«Αληθινό σημαίνει όμορφο. Αρκετά με την ψεύτικη τελειότητα», σχολιάζει ο Dot Pigeon, που παρουσίασε στο Instagram τη δική του εκδοχή για τη Barbie.

Η κούκλα του έχει τα γνωστά ξανθά μαλλιά, πιασμένα αλογοουρά, φοράει μαγιό, αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια στους μηρούς και τους γλουτούς, έχει κυτταρίτιδα κι αυτό την κάνει πιο ανθρώπινη, με ατέλειες.

Στην πραγματικότητα, εδώ και μερικά χρόνια η Mattel, μάρκα της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο κάνει μεγάλα βήματα για να ξεφύγει από τη στερεότυπη φιγούρα μιας λεπτής γυναίκας, ξανθιάς και με «μέση σφήκας». Κυκλοφορούν πλέον Barbie διαφορετικών εθνοτήτων και μορφών (κοντή, ψηλή, λεπτή με καμπύλες).

Στις 8 Μαρτίου 2018, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ανακοινώθηκαν τα νέα μοντέλα της Barbie με αφορμή τα 60 χρόνια από την πώληση της πρώτης κούκλας. Συγκεκριμένα, 17 νέα μοντέλα της Barbie θα αποτίσουν φόρο τιμής στις γυναίκες που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία: μεταξύ άλλων, Frida Kahlo, ζωγράφος, Katherine Johnson, επιστήμονας της Nasa, Yuan Yuan Tan, μπαλαρίνα του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο και Sara Gama, αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Juventus και της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας.

Πηγή:reader.gr   .

 

 

 


Tags Άρθρου:
BARBIEΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Σχετικά Άρθρα

Κραυγή αγανάκτησης από τον αδερφό του Στάθη Ψάλτη: Απειλούν τη ζωή μου

«Δέχομαι απειλές από αγνώστους για τη ζωή μου».

Παντελίδης: Ξανά στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος η οικογένειά του

Η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή για άλλη μια φορά κατέφυγε στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial