Η δίαιτα των διασήμων…80/20!

Η δίαιτα των διασήμων…80/20!

Αν είσαι κι εσύ μια από εμάς που θέλεις να χάσεις μερικά κιλάκια αλλά δε μπορείς και να πεινάς, σου βρήκαμε τη λύση που σίγουρα μπορείς να ακολουθήσεις, ειδικά αν σου πούμε ότι την κάνουν και τα μεγαλύτερα είδωλά σου.

Όταν έχει κανείς στο μυαλό του μια δίαιτα, σίγουρα δεν περιμένει πώς θα του επιτρέπεται να τρώει γλυκά.
Όσοι έχουν υποφέρει στο παρελθόν από εξοντωτικές δίαιτες βρίσκουν έναν κανόνα πολύ αποτελεσματικό.

Η «δίαιτα 80/20» ταιριάζει σε όσους θέλουν να τρώνε και το γλυκάκι τους μετά το φαγητό και είναι η ιδανική για να μπορεί κανείς να υιοθετήσει έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής.
Φαντάζεσαι τι μπορεί να είναι; Η «80/20» διατροφή υπολογίζει ότι το 80% της διατροφής σου αποτελείται από καλές τροφές και το 20% από αυτές που θέλεις να ενδώσεις.
Ο κανόνας 80/20 δεν σου στερεί τις μικρές απολαύσεις, απλά σε μαθαίνει να ενδίδεις με μέτρο. Έχοντας στο μυαλό σου ότι υπάρχει ένα 20% για ατασθαλίες, δεν στερείσαι, αλλά θέτεις τα όρια που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Μπερδεύτηκες; Είναι πιο απλό απ’ όσο νομίζεις. Πόσες και πόσες φορές έχεις ξεκινήσει μια δίαιτα και όταν έρχεται η ώρα να βγεις έξω με την παρέα σου πονοκεφαλιάζεις για το τι θα φας; Ε, ξέχνα το αυτό. Πλέον, με τον κανόνα «80/20» θα μπορείς να τρως άφοβα αλλά πάντα με μέτρο. Έτσι, θα μπορείς τα Σαββατοκύριακα να ενδίδεις σε μικρούς πειρασμούς και τις καθημερινές να «μαζεύεις» τις ατασθαλίες σου τρώγοντας εξολοκλήρου υγιεινά.

Λαχανικά, φρούτα, σαλάτες, πολύ νερό και άσκηση στην καθημερινότητά σου ενώ τα Σαββατοκύριακα συγχωρείται ένα μικρό παγωτό, ένα κομμάτι από το αγαπημένο σου γλυκό ή εκείνη η μακαρονάδα που λιγουρεύεσαι κάθε φορά μετά το γυμναστήριο. Βέβαια, μπορεί ο κανόνας αυτός να διευκολύνει την κοινωνική σου ζωή και να σου δίνει μικρές ελευθερίες, όμως, το «20» είναι εύκολα παρεξηγήσιμο. Αν, δηλαδή, ξεφύγεις (πολύ) σε ποσότητες ή θερμίδες και εν τέλει το υπερεκτιμήσεις, ο κανόνας δε θα δουλέψει σωστά.

Ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα της δίαιτας 80/20» είναι ότι σου αφήνει το περιθώριο για μικρές απολαύσεις, όπως είναι ένα γλυκό ή ένα ποτό.
Συνδυαστικά με την δίαιτα 80/20, προτείνεται και να γυμνάζεσαι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, ώστε να αυξηθεί η μυική μάζα και να βελτιωθεί ο μεταβολισμός σου.

Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι όλα ή τίποτα! Το κλειδί της επιτυχίας είναι μία ισορροπημένη προσέγγιση, προϊόν σκέψης και βασισμένη στη μαθηματική λογική της απώλειας βάρους.Σχετικά Άρθρα

Adriene Mishler: Η «Γιόγκι του λαού» όπως την αποκαλεί η βρετανική εφημερίδα Guardian! (photos+video)

Η Κούκλα δασκάλα γιόγκα, έχει εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές και η βρετανική εφημερίδα Guardian την αποκαλεί η «Γιόγκι του λαού»! Και

Γλυκομαννάνη: Χάστε βάρος με αυτή την φυτική ίνα!

Υπάρχει,λοιπόν ένας φυσικός τρόπος απώλειας βάρους που αξίζει να ακολουθήσουμε, πέρα από εκείνον των στερήσεων. Η απάντηση βρίσκετε στη γλυκομαννάνη.

Πόσο αλάτι κάνει να καταναλώνουμε ημερησίως;

Το αλάτι «νοστιμίζει» τη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα, ως συστατικό του φαγητού, αλλά όσον αφορά το «ευ ζην»

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial