Η γάτα σε βοηθάει να διώξεις το στρες και το άγχος!

Η γάτα σε βοηθάει να διώξεις το στρες και το άγχος!

Λάτρεις των γατών όλου του κόσμο ενωθείτε! Η γάτα σας δεν είναι μόνο γλυκιά και χνουδωτή, αλλά και η παρουσία της κάνει πολύ καλό στην υγεία σας.

Πολυετής έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, έδειξε ότι όσοι έχουν στο σπίτι τους ένα κατοικίδιο, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, ενώ σε άτομα με ήδη πρόβλημα κατάθλιψης, η απόκτηση ενός τετράποδου φίλου λειτουργεί καταλυτικά.

Από τη φύση μας εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα πιο αγχώδη όντα που κυκλοφορούν σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχει όμως τρόπος να το μειώσεις και να το διαχειριστείς αυτό, και ξέρεις πώς θα γίνει; Με τη βοήθεια του κατοικίδιου σου.

Όχι όμως οποιοδήποτε κατοικίδιο, αλλά μία γάτα. Ναι, αν έχεις γάτα στο σπίτι σου, τότε ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε. Η παρουσία μιας γάτας στο σπίτι και κατ’ επέκταση στη ζωή σου, σε βοηθάει να διαχειριστείς το στρες και το άγχος.

Υπάρχει ένας λόγος που μερικές φορές τα ζώα «συνταγογραφούνται» για συναισθηματική υποστήριξη. Εκτός από το προφανές, να έχεις κάτι χαριτωμένο και χνουδωτό για να παίζεις και να σε κάνει να ξεχνιέσαι από τις υποχρεώσεις, ξοδεύοντας τον χρόνο σου με μια γάτα αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα.

Επίσης υπάρχει έρευνα που προτείνει ότι οι γάτες μπορούν να διεγείρουν την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μια χημική ουσία που ίσως είναι πιο γνωστή για το ρόλο της κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό, συνδέοντας τις νέες μητέρες και τα μωρά τους. Έτσι όχι μόνο βελτιώνεσαι εσύ σαν άνθρωπος (διώχνεις στρες και άγχος), αλλά και η γάτα σου δείχνει να καταλαβαίνει τις αδυναμίες και τις διαθέσεις σου γενικά.

Δεν είναι υπέροχο όλο αυτό; Η διάθεση σου και το άγχος να εξαφανίζεται με ένα τρίψιμο της γάτας σου στα πόδια σου και με ένα γλυκό της γουργούρισμα; Αν σκόπευες να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο, ξέρεις τι πρέπει να πάρεις τώρα.

Η ήρεμη φύση τους, μπορεί να διώξει το άγχος σου μακριά και η συντροφιά τους είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεση και αποσπά την προσοχή σε εκείνους που παλεύουν με τις διαταραχές της διάθεσης. Αν και όλα τα ζώα, έχουν «αντικαταθλιπτική δράση», οι γάτες μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα την ηρεμία τους.


Tags Άρθρου:
ΓΑΤΕΣΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Σχετικά Άρθρα

Καταραμένη οικογενειοκρατία… ! Φωτογράφος ζώων δεν μπορεί να βγάλει καμία καλή φωτογραφία του σκύλου – μοντέλου της! (photos)

Η φωτογράφος Andrea Zachrau κερδίζει τα προς το ζην αποτυπώνοντας με την καμερά της την μαγευτική ομορφιά που κρύβούν μέσα

Αδέσποτοι σκύλοι εμφανίστηκαν στα ξαφνικά στην κηδεία της γυναίκας που τα τάϊζε! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Η κηδεία μια γυναίκας στο Γιουκατάν του Μεξικό πήρε μια απροσδόκητη τροπή, όταν την εμφάνισή τους έκαναν τα αδέσποτα σκυλιά

Μπορούν ο σκύλος και η γάτα να προβλέψουν τον καιρό;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πως τα ζώα μπορούν να προβλέψουν τον καιρό. Αλήθεια ή ψέματα τα ζώα έχουν πολύ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial