Η γάτα σε βοηθάει να διώξεις το στρες και το άγχος!

Η γάτα σε βοηθάει να διώξεις το στρες και το άγχος!

Λάτρεις των γατών όλου του κόσμο ενωθείτε! Η γάτα σας δεν είναι μόνο γλυκιά και χνουδωτή, αλλά και η παρουσία της κάνει πολύ καλό στην υγεία σας.

Πολυετής έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, έδειξε ότι όσοι έχουν στο σπίτι τους ένα κατοικίδιο, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, ενώ σε άτομα με ήδη πρόβλημα κατάθλιψης, η απόκτηση ενός τετράποδου φίλου λειτουργεί καταλυτικά.

Από τη φύση μας εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα πιο αγχώδη όντα που κυκλοφορούν σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχει όμως τρόπος να το μειώσεις και να το διαχειριστείς αυτό, και ξέρεις πώς θα γίνει; Με τη βοήθεια του κατοικίδιου σου.

Όχι όμως οποιοδήποτε κατοικίδιο, αλλά μία γάτα. Ναι, αν έχεις γάτα στο σπίτι σου, τότε ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε. Η παρουσία μιας γάτας στο σπίτι και κατ’ επέκταση στη ζωή σου, σε βοηθάει να διαχειριστείς το στρες και το άγχος.

Υπάρχει ένας λόγος που μερικές φορές τα ζώα «συνταγογραφούνται» για συναισθηματική υποστήριξη. Εκτός από το προφανές, να έχεις κάτι χαριτωμένο και χνουδωτό για να παίζεις και να σε κάνει να ξεχνιέσαι από τις υποχρεώσεις, ξοδεύοντας τον χρόνο σου με μια γάτα αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα.

Επίσης υπάρχει έρευνα που προτείνει ότι οι γάτες μπορούν να διεγείρουν την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μια χημική ουσία που ίσως είναι πιο γνωστή για το ρόλο της κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό, συνδέοντας τις νέες μητέρες και τα μωρά τους. Έτσι όχι μόνο βελτιώνεσαι εσύ σαν άνθρωπος (διώχνεις στρες και άγχος), αλλά και η γάτα σου δείχνει να καταλαβαίνει τις αδυναμίες και τις διαθέσεις σου γενικά.

Δεν είναι υπέροχο όλο αυτό; Η διάθεση σου και το άγχος να εξαφανίζεται με ένα τρίψιμο της γάτας σου στα πόδια σου και με ένα γλυκό της γουργούρισμα; Αν σκόπευες να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο, ξέρεις τι πρέπει να πάρεις τώρα.

Η ήρεμη φύση τους, μπορεί να διώξει το άγχος σου μακριά και η συντροφιά τους είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεση και αποσπά την προσοχή σε εκείνους που παλεύουν με τις διαταραχές της διάθεσης. Αν και όλα τα ζώα, έχουν «αντικαταθλιπτική δράση», οι γάτες μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα την ηρεμία τους.


Tags Άρθρου:
ΓΑΤΕΣΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Σχετικά Άρθρα

Εκπληκτικά πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τους σκύλους!

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τους σκύλους. Κάποια από αυτά όμως είναι πραγματικά εντυπωσιακά και ήρθε η ώρα

Τα πιο αστεία και άτακτα Πάντα! Δημιουργούν μπελάδες σε όποιον τολμήσει να καθαρίσει το σπίτι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι οι πιο αξιολάτρευτοι μπελάδες που έχουμε δει ποτέ! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σκαρώνουν στον άνθρωπο που προσπαθεί να

Θα “λιώσετε”: Τυφλός σκυλούκος βλέπει την οικογένειά του για πρώτη φορά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Duffy, ένα ιρλανδικό τεριέ, είχε σημαντικά ιατρικά προβλήματα, καθώς οι διασώστες του συνειδητοποίησαν ότι όχι μόνο ήταν τυφλός, αλλά

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial