“Η Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ με τη Λένα Παπαληγούρα, συνεχίζει το θεατρικό της ταξίδι

“Η Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ με τη Λένα Παπαληγούρα, συνεχίζει το θεατρικό της ταξίδι

Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τη Λένα Παπαληγούρα και τον Λόλεκ επί σκηνής σε παραγωγή της Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, πρόκειται να συνεχίσει τις παραστάσεις του, μετά την τεράστια αποδοχή που εισέπραξε από το θεατρόφιλο κοινό. 

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε  για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να την συνοδεύει μουσικά live επί σκηνής, ενώ στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης.

 

“Ο γιος μου με βρήκε”. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας του βιβλίου, Κορτώ, οι παραστάσεις πρόκειται να συνεχιστούν σε διαφορετική θεατρική στέγη.

“Η Κατερίνα του Γιώργου, της Λένας και του Γιάννη μπήκε στη ζωή μου τελείως αναπάντεχα. Κι ίσως η καλύτερη κριτική γι’ αυτή την παράσταση, κι η ένδειξη της συγκλονιστικής της δύναμης, να είναι αυτό που συχνά-πυκνά μου γράφουν όσοι την είδαν στα μηνύματά τους: “Πήγα χτες κι είδα τη μαμά σου.”

Κι έτσι είναι. Χάρη στα απίστευτα δώρα που κουβαλούν μέσα τους οι τρεις αυτοί άνθρωποι, το Κατερινάκι, με κάθε παράσταση, επιστρέφει στη ζωή και λέει την ιστορία της με τρόπο τόσο σπαραχτικό, που ξεπερνά ακόμα και το βιβλίο που έγραψα για κείνην.

Κι είναι μεγάλη χαρά ότι, χάρη στην αγάπη που έλαβε, η Κατερίνα θα συνεχίσει να παίζεται κι απ’ τα τέλη του μήνα, σε νέο χώρο – κι εγώ θα μπορώ να την έχω λίγο ακόμα κοντά μου.”.

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα

Μουσική επί σκηνής:  Λόλεκ

μαζί τους και ο Γιώργος ΝανούρηςΣχετικά Άρθρα

Ο παίκτης του “Power of Love” που έχασε το σπίτι του στην Μάνδρα! (photos)

Ο παίκτης αυτός πήρε την απόφαση να μπει στο παιχνίδι μετά από μια μεγάλη καταστροφή που πέρα από ζωές κατέστρεψε

Λιάγκας πυρ και μανία με τον αδελφό της Μενεγάκη και τη σύντροφό του Αντωνία Καλλιμούκου(video)

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Λιάγκας, όταν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «το πρωινό» ασχολήθηκαν με το ειδύλλιο του αδελφού

Μυστήρια πράγματα στο «δίδυμο» Star – Alpha

Στην αρχή πρώτο κανάλι ήταν ο Alpha με περίπου 21% και ακολουθούσε συνήθως τρίτο ή τέταρτο το Star με 16-

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial