Η LVMH και η Rihanna κλείνουν τον οίκο Fenty

Η LVMH και η Rihanna κλείνουν τον οίκο Fenty

Η ιδιοκτήτρια της Louis Vuitton LVMH και η διάσημη τραγουδίστρια Rihanna συμφώνησαν να κλείσουν το brand μόδας Fenty, λιγότερο από δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά του, ανακοίνωσε ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας.

Με ανακοίνωσή τους την Τετάρτη, ο όμιλος LVMH στον οποίο ανήκει και η ίδια δηλώνουν ότι «η εταιρεία αναστέλλει τη δραστηριότητα της στον τομέα του έτοιμου ενδύματος, με βάση την Ευρώπη, εν αναμονή καλύτερων συνθηκών».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το fashion κομμάτι της Fenty που περιλαμβάνει επίσης τις σειρές εσωρούχων Savage X Fenty και μακιγιάζ και καλλυντικών Fenty Skin δεν θα παράξει στο άμεσο μέλλον κάποια καινούρια συλλογή. Ωστόσο, το brand δεν καταργείται επισήμως και η Rihanna εξακολουθεί να παραμένει συνεργάτιδα του ομίλου LVMH.

H Fenty ήταν το δεύτερο brand που ο όμιλος LVMH επιδίωξε να λανσάρει από το μηδέν (το πρώτο ήταν το brand Christian Lacroix που δημιουργήθηκε το 1987 και πουλήθηκε το 2005). Παρόλο που ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα φαίνεται πως το εγχείρημα δεν κατάφερε να πετύχει. Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για την αγορά των πολυτελών ειδών και ο όμιλος LVMH είχε απώλεια κερδών περίπου 33%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή, η σειρά εσωρούχων Savage X Fenty γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας έκρηξη εσόδων κατά 200% και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία του Jay-Z.


Tags Άρθρου:
FentyLVMHRIHANNA

Σχετικά Άρθρα

Ο Έλληνας σχεδιαστής που κάνει καριέρα στο εξωτερικό! (photos)

Η φάρσα του σχεδιαστή! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Για πρώτη φορά ένας δρόμος στο Παρίσι παίρνει το όνομά του από σχεδιαστή μόδας

Στο Παρίσι, μια πόλη όπου δεν υπάρχει δρόμος που να φέρει το όνομα της Κοκό Σανέλ ή του Κριστιάν Ντιόρ,

Stella McCartney: Κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο ρούχο από 100% ανακυκλώσιμο υλικό! (photos)

H σχεδιάστρια Stella McCartney σε δήλωση της που συνοδεύει την κυκλοφορία ενός καινούργιου φούτερ, το οποίο μόλις βγήκε στην αγορά

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial