Η νούμερο ένα αιτία χωρισμού και δεν είναι η απιστία!

Η νούμερο ένα αιτία χωρισμού και δεν είναι η απιστία!

Όπου σχέση, καραδοκεί και η πιθανότητα του χωρισμού και οι επιστήμονες έχουν αποφασίσει να αφιερώσουν ώρες μελέτης επί του θέματος, με αποτέλεσμα νέες  κι άκρως ενδιαφέρουσες έρευνες να κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους.

Δεν είναι άγνωστο ότι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες θεωρούν την απιστία την πιο συνηθισμένη αιτία χωρισμού των ζευγαριών. Να που, όμως, η άποψη αυτή είναι εντελώς λάθος.

Όχι ότι οι σύντροφοι σε πολλές περιπτώσεις δεν αποδεικνύονται… άστατοι, μα διότι οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο πιο συνηθισμένος λόγος χωρισμού είναι άλλος. Και δυστυχώς, πολύ πιο στενάχωρος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψυχαναλύσεων ετών του Αμερικανού ψυχολόγου και ερευνητή Dr. John Gottman, ο παράγοντας που ωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό ζευγαριών στο άδοξο φινάλε είναι η συσσώρευση των αρνητικών συναισθημάτων από τη μεριά ενός εκ των δύο συντρόφων. Μιλάμε για συναισθήματα που δεν εκφράζονται με λόγια, με αποτέλεσμα να «μαζεύονται πολλά» και στο τέλος η συναισθηματική έκρηξη να διαλύει τα πάντα.

Καμία απιστία λοιπόν. Η επιστήμη καθιστά σαφές πως η έλλειψη επικοινωνίας είναι εκείνη που θα πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο.

Oπότε την επόμενη φορά που θα εκνευριστείς με τον καλό σου, βγάλτο από μέσα σου, και θα αισθανθείς καλύτερα.Σχετικά Άρθρα

ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ!  «Στέλνουν» τις γυναίκες και τη βγάζουν «λάδι» !

    Αυτά είναι τα κολπάκια των αντρών για να χωρίσουν και να μην μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς ότι

Σημάδια που δείχνουν ότι έχει βαρεθεί το σεξ μαζί σου! Τι να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις!

Η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι όπως παλιά. Πλέον δεν κάνετε παθιασμένο σεξ και η μαγεία έχει χαθεί! Εκείνος είναι

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial