Η πανδημία θα κοστίσει ακριβά στη βασίλισσα Ελισάβετ

Η πανδημία θα κοστίσει ακριβά στη βασίλισσα Ελισάβετ

Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς χτυπάει φτωχούς αλλά και πλούσιους.

Ανάμεσά τους και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως αναφέρει το People, ενώ δε διαφαίνεται τέλος της πανδημίας, μια εκτίμηση των οικονομικών της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει ότι η απώλεια εσόδων από την ακύρωση τουριστικών επισκέψεων και διάφορων εκδηλώσεων στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα ανέλθει σε 25 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρόβλεψη έγινε στη διάρκεια ενημέρωσης από τον διαχειριστή των βασιλικών κονδυλίων Σερ Μάικλ Στίβενς, ο οποίος ελέγχει την «Κυρίαρχη Επιχορήγηση» (Sovereign Grant) – και χειρίζεται τα χρήματα για να πληρώσει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για τα «επίσημα καθήκοντα της 94χρονης βασίλισσας, της οικογένειάς της και τη συντήρηση των βασιλικών κατοικιών».

«Αν κοιτάξουμε το βασικό Sovereign Grant και τα έσοδα που παράγουμε για να συμπληρώσουμε το Sovereign Grant, και τα δύο υποστηρίζουν τα επίσημα καθήκοντα της βασίλισσας, αναμένουμε σημαντική μείωση των εισοδημάτων από το Royal Collection Trust λόγω του αντίκτυπου του Covid -19 στους αριθμούς επισκεπτών τους» είπε ο Στίβενς.

«Σε αυτό οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της προβλεπόμενης απώλειας εισοδήματος, η οποία εκτιμάμε ότι θα είναι περίπου πέντε εκατομμύρια λίρες ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια» υπογράμμισε.

Όπως επισημαίνει το People, το Sovereign Grant «βασίζεται στο 15% των πλεονασμάτων των εσόδων της συλλογής ακινήτων της βασιλικής οικογένειας, Crown Estate και έχει οριστεί στα 63 εκατομμύρια δολάρια». Ωστόσο, το 2017 αυξήθηκε έως και 25% για μια περίοδο 10 ετών για να αποπληρωθεί το κόστος για διάφορες επισκευές και βελτιώσεις και διαμορφώθηκε στο ποσό των 470 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις για τα έσοδα που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας και επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη διερεύνηση μέτρων μείωσης των εξόδων για την κάλυψη της διαφοράς. Από την άλλη πλευρά, δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος για περιηγήσεις στα βασιλικά ανάκτορα στο άμεσο μέλλον, αυτές οι εξοικονομήσεις δαπανών θα «βοηθήσουν στην αντιστάθμιση ορισμένων απωλειών» δήλωσε ανώτερη βασιλική πηγή στο περιοδικό.Σχετικά Άρθρα

Το “κορμί” της τραγουδίστριας αναστάτωσε την Πάρο! (photos)

Η εκρηκτική τραγουδίστρια δεν σταματά να δείχνει το καλογυμνασμένο της σώμα και να μοιράζει εγκεφαλικά στα social media. Έχει κορμί

Συγκινητικό! Όταν ο Παντελής τραγουδούσε και ο πατέρας του χόρευε ζεϊμπέκικο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα συγκινητικό Video ανέβηκε πριν από λίγες ώρες  στην επίσημη σελίδα του Παντελή Παντελίδη στο Facebook. 60 SHARES Share on

Σοκάρει ο πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής: “Έχασα 2 εκατομμύρια ευρώ!” (photo)

“Δεν ανήκω στους ανθρώπους που σηκώνουν τα χέρια και το βάζουν στα πόδια. Είμαι από την φύση μου νικητής”. 60

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial