Η Pantone επέλεξε δύο χρώματα και όχι ένα όπως συνηθίζει για το 2021

Η Pantone επέλεξε δύο χρώματα και όχι ένα όπως συνηθίζει για το 2021

Τα τελευταία 20 χρόνια η Pantone στο τέλος κάθε έτους, επιλέγει το «χρώμα της χρονιάς» για να εμπνεύσει τις επερχόμενες τάσεις τέχνης και του ντιζάιν για τον επόμενο χρόνο. Πέρυσι, οι εμπειρογνώμονες χρωμάτων επέλεξαν το “Classic Blue” ως απόχρωση του 2020, με την πρόθεση «Ενστάλαξη ηρεμίας, εμπιστοσύνης και σύνδεσης».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Χρώματος Pantone το «χρώμα της χρονιάς» για το 2021 δεν είναι ένα, αλλά δυο.

Συγκεκριμένα, η Pantone ανακοίνωσε ότι το 2021 τα χρώματα που θα επηρεάσουν τις τάσεις της χρονιάς, είναι τα «Ultimate Gray» και «Illuminating», το ανοιχτό γκρι και το απαλό κίτρινο.

Δύο αντίθετες αποχρώσεις που αντιπροσωπεύουν μια ισορροπία «δύναμης» και «αισιοδοξίας».

Η αρχική απόφαση της Pantone ήταν το κίτρινο, αλλά καθώς η πανδημία δεν υποχωρούσε μέσα στη χρονιά η ομάδα αποφάσισε να επανεξετάσει την απόφασή της και πρόσθεσε το Ultimate Gray, δημιουργώντας ένα ζεύγος χρωμάτων πιο στοχαστικό και πιο αντιπροσωπευτικό της εποχής.

Όσο για τον συμβολισμό του γκρίζου δε θέλει να νοηματοδοτήσει το δύσκολο παρόν μας αλλά να δείξει ότι είμαστε ισχυρότεροι όταν προχωράμε μαζί. Είναι μια ισχυρή και σταθερή χρωματική βάση που σημαίνει αξιοπιστία αλλά και αντοχή στον χρόνο, όπως αυτή που θυμίζουν τα γκρίζα χρώματα στα βότσαλα της παραλίας που αντέχουν στα κύματα και τον χρόνο, υπενθυμίζοντάς μας την ηρεμία, τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα.

Το δέσιμο των δύο χρωμάτων συμβολίζει ένα καλύτερο μέλλον για το 2021, είναι ένα μήνυμα θετικότητας που μας δίνει ελπίδα για μια καινούργια πιο αισιόδοξη χρονιά.Σχετικά Άρθρα

H απόλυτη φρίκη! Τους άφησαν να προσέχουν το πτώμα και αυτό… ξύπνησε (video)

Δεν θα ήθελε κανένας να βρεθεί στη θέση τους, αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης και το μόνο που μπορείς να

Η φωτογραφία που έχει τρελάνει το διαδίκτυο! Τα πόδια της γυαλίζουν ή όχι;

Το Viral της ημέρας! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Γιατί αυτή η οικογένεια έγινε viral σε λίγες ώρες; Δείτε τον απίστευτο λόγο

Ήταν αρκετή μια φωτογραφία για να γίνει viral μια οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στον αγώνα ποδοσφαίρου της 4χρονης Maelyn.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial