Έρευνα: Η παράλειψη γευμάτων κάνει κακό στο αδυνάτισμα και στην υγεία!

Έρευνα: Η παράλειψη γευμάτων κάνει κακό στο αδυνάτισμα και στην υγεία!

Το φαγητό μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα όχι μόνο δεν αδυνατίζει όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά αντιθέτως ευνοεί την αύξηση του σωματικού λίπους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutritional Biochemistry από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο και αφορούσε ποντίκια, υποστηρίζει την παραδοσιακή άποψη ότι δεν πρέπει κανείς να κάνει αποχή από το φαγητό.

Οι ερευνητές μελέτησαν δύο ομάδες ποντικιών. Η μια ομάδα είχε συνεχή και απεριόριστη πρόσβαση στο φαγητό, ενώ η άλλη ομάδα είχε πρόσβαση στο φαγητό μόνο μία φορά την ημέρα για τέσσερις ώρες. Τις υπόλοιπες 20 ώρες έκαναν αναγκαστική νηστεία.

Στην αρχή, οι ερευνητές έδιναν στα ποντίκια της δεύτερης ομάδας τις μισές από τις θερμίδες που κανονικά χρειάζονταν, οπότε έχασαν βάρος σε σύγκριση με τα ποντίκια που μπορούσαν να φάνε όσο ήθελαν. Μετά από τρεις μέρες, όμως, αύξησαν την ποσότητα του φαγητού στο φυσιολογικό και γρήγορα τα ζώα πήραν το βάρος που είχαν χάσει, παρότι εξακολουθούσαν να τρώνε μόνο μία φορά την ημέρα.

Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν πως το να τρώει κανείς μόνο μία φορά την ημέρα όχι μόνο δεν αδυνατίζει αλλά ευνοεί την αύξηση του σωματικού λίπους και ιδιαίτερα στην κοιλιά. Κι αυτό διότι η έλλειψη τροφής ενεργοποιεί μία σειρά από βιολογικούς μηχανισμούς, οι οποίοι διεγείρουν την αποθήκευσή του.

Το πολύ λίπος στην περιοχή αυτή, όμως, είναι επικίνδυνο, διότι αυξάνει τον κίνδυνο τύπου 2 διαβήτη και καρδιοπάθειας, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι τα μικρά και συχνά γεύματα είναι απολύτως απαραίτητα σε όποιον προσπαθεί να χάσει βάρος, προσθέτουν.

«Τα ευρήματά μας ενισχύουν την άποψη ότι τα πολλά, μικρά γεύματα είναι απαραίτητα για την απώλεια βάρους που θα αντέξει στον χρόνο», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μάρτα Ανν Μπέλαρυ, καθηγήτρια Διατροφής στο πανεπιστήμιο.

«Αποδεικνύουν επίσης ότι είναι πολύ κακή ιδέα να παραλείπει κανείς γεύματα για να γλιτώσει θερμίδες, διότι το μόνο που επιτυγχάνει είναι να διαταράξει την βιολογία του οργανισμού τους και να ανοίξει τον δρόμο στον διαβήτη και στην αύξηση του σωματικού λίπους, αντί για τη μείωσή του».Σχετικά Άρθρα

Περισσότερες από 130 θεραπείες μελετώνται σε διεθνές επίπεδο για τον κοροναϊό

Οι πρωτοφανείς προσπάθειες συνεργασίας στη φαρμακευτική βιομηχανία έχουν επιταχύνει σημαντικά την έρευνα ασφαλών και δραστικών θεραπειών κατά του νέου κοροναϊού.

Tο λαχανικό που «καίει» θερμίδες!

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Γνωρίζατε ότι το σέλινο είναι αντιφλεγμονώδες,

Αυτό είναι το No. 1 σφάλμα που καταστρέφει μια σχέση!

Δεν σου πάει το μυαλό, αλλά είναι το αυτονόητο και βασικό υπογραμμίζει έρευνα που διεξάχθη σε ζευγάρια 60 SHARES Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial