Είσαι λάτρης του καυτερού φαγητού; Αυτή η πίτσα τότε είναι ότι πρέπει!

Είσαι λάτρης του καυτερού φαγητού; Αυτή η πίτσα τότε είναι ότι πρέπει!

Με πλούσια υλικά και πολύ Μπούκοβο και Tabasco αυτή η πίτσα είναι η ιδανική συνταγή για να «πάρει» φωτιά ο ουρανίσκος σου

 

Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι σκληρό
300ml νερό χλιαρό
13γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι μαγιά ξηρή, στιγμής
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μπούκοβο Αλμωπίας ή μπούκοβο καυτερό
1 κουτ. σούπας Tabasco
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
πολτό από 4-6 ντομάτες πομοντόρι φρέσκες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ή 400γρ. χυμό ντομάτας
μια σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
3-4 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή ρίγανης, φρέσκα
αλάτι, πιπέρι
Για την πίτσα
4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
4 φέτες παστουρμά, λεπτές
100γρ. λουκάνικο Δράμας, καυτερό
100γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά καυτερή, σε μικρά κομμάτια
250γρ. γραβιέρα χανιώτικη πικάντικη, τριμμένη
4 μοτσαρέλλες φρέσκες, σε φέτες
1 κούπα φύλλα ρόκας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το ταψί
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπούκοβο, το tabasco και το λάδι. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.

Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα αλάτι, πιπέρι και λίγο από το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Βήμα 3
Φτιάχνετε την πίτσα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC και ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε στρογγυλό φύλλο.

Βήμα 4
Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα ομοιόμορφα τη σάλτσα και μετά βάζετε όλα τα υλικά εκτός της μοτσαρέλλα και της ρόκας και ψήνετε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτετε και την μοτσαρέλλα. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, σκορπίζετε τα φύλλα ρόκας και σερβίρετε.
Πηγή : olivemagazine.gr

 

 

 

 



Σχετικά Άρθρα

Αρχαιοελληνική  σαλάτα με πλιγούρι – Εμπνευσμένη από τους Δειπνοσοφιστές…

Γρήγορα, εύκολα και υγιεινά! Μία συνταγή με γεύση και άρωμα Αρχαίας Ελλάδας.

Ριζότο με σάλτσα μανιταριών, κάρυ, ρεγκάτο και καλαμπόκι

Αυτό το Ριζότο είναι πολύ μπροστά και σε εμφάνιση και σε γεύση! Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε, φτιάξτε το και θα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial