Είσαι λάτρης του καυτερού φαγητού; Αυτή η πίτσα τότε είναι ότι πρέπει!

Είσαι λάτρης του καυτερού φαγητού; Αυτή η πίτσα τότε είναι ότι πρέπει!

Με πλούσια υλικά και πολύ Μπούκοβο και Tabasco αυτή η πίτσα είναι η ιδανική συνταγή για να «πάρει» φωτιά ο ουρανίσκος σου

 

Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι σκληρό
300ml νερό χλιαρό
13γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι μαγιά ξηρή, στιγμής
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μπούκοβο Αλμωπίας ή μπούκοβο καυτερό
1 κουτ. σούπας Tabasco
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
πολτό από 4-6 ντομάτες πομοντόρι φρέσκες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ή 400γρ. χυμό ντομάτας
μια σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
3-4 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή ρίγανης, φρέσκα
αλάτι, πιπέρι
Για την πίτσα
4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
4 φέτες παστουρμά, λεπτές
100γρ. λουκάνικο Δράμας, καυτερό
100γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά καυτερή, σε μικρά κομμάτια
250γρ. γραβιέρα χανιώτικη πικάντικη, τριμμένη
4 μοτσαρέλλες φρέσκες, σε φέτες
1 κούπα φύλλα ρόκας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το ταψί
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπούκοβο, το tabasco και το λάδι. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.

Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα αλάτι, πιπέρι και λίγο από το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Βήμα 3
Φτιάχνετε την πίτσα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC και ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε στρογγυλό φύλλο.

Βήμα 4
Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα ομοιόμορφα τη σάλτσα και μετά βάζετε όλα τα υλικά εκτός της μοτσαρέλλα και της ρόκας και ψήνετε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτετε και την μοτσαρέλλα. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, σκορπίζετε τα φύλλα ρόκας και σερβίρετε.
Πηγή : olivemagazine.gr

 

 

 

 



Σχετικά Άρθρα

Ρολάκια μπακαλιάρου με καυτερή σάλτσα!

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 500γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Σπιτική μερέντα

Υλικά: 200 γρ. γάλα φρέσκο 400 γρ. μέλι 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια 100 γρ. φουντούκια Εκτέλεση: Θρυμματίζετε τα φουντούκια

Αυτό είναι το viral κέικ του Άκη Πετρετζίκη με μόνο 3 υλικά! (video)

Μια συνταγή για κέικ του Άκη Πετρετζίκη έχει γίνει viral στο ελληνικό διαδίκτυο με περισσότερες από 308.300 προβολές. Πρόκειται για

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial