Japanese cheesecake pancakes!

Japanese cheesecake pancakes!

Υλικά:

140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
220 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. αλέυρι
40 γρ. κορν φλάουρ
6 αυγά
2 κ.γ. βανίλια
Ξύσμα λεμονιού από δυο λεμόνια
5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

200 γρ. μέλι
Φρούτα της αρεσκείας σας ( όπως σμέουρα, μαύρα μούρα κλπ.)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Με την χρήση ενός βαθύ μπολ ρίξτε τους κρόκους από τα αυγά, τα 40 γρ. από την ζάχαρη, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το 1 κ.γ. βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατέψτε καλά με το μίξερ χειρός για περίπου 2 λεπτά. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και προσθέστε τα στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά και αφήνοντάς το στην άκρη. Σε άλλο μπολ ρίξτε τα 6 ασπράδια από τα αυγά, το υπόλοιπο κ.γ βανίλια, το χυμό από το λεμόνι, αλάτι και χτυπήστε με το μίξερ χειρός. Στην συνέχεια, ενώ παράλληλα ανακατεύετε με το μίξερ χειρός προσθέστε τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης σε μικρές δόσεις και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα. Στο 1ο μπολ προσθέστε το 1/3 της μαρέγκας του δεύτερου μπολ και ανακατέψτε δυνατά με τη μαρίζ. Αμέσως μετά, προσθέστε και την υπόλοιπη μαρέγκα και με αργές κινήσεις ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν. Τέλος, απλώστε σε ένα ταψί μια πετσέτα μαγειρικής και τοποθετήστε στο κέντρο του ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί που στον πάτο του έχετε στρώσει μια λαδόκολλα και προσθέστε το μείγμα. Γεμίστε τα 2/3 του μεγάλου ταψιού με βραστό νερό. Ψήστε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, στη συνέχεια ξεφορμάρετε το και προσθέτετε το μέλι και τα φρούτα της επιλογής σας.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Japanese cheesecake pancakes

Σχετικά Άρθρα

Eggnog: Το αρχοντικό ποτό των εορτών!

Παρότι θεωρείται εκ φύσεως αριστοκρατικό ποτό (σ.σ.: επειδή μόνο οι πλούσιοι είχαν λεφτά για να αγοράσουν καλό αλκοόλ και μπαχαρικά)

Κοτόπουλο με σπαράγγια και κουρκουμά!

Υλικά: 350 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου 250 γραμμάρια σπαράγγια 1 κρεμμυδάκι 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά Λίγο αλεύρι Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Μους ρόκας με παντζάρι σε …σφηνάκια!

Υλικά: 1 μικρό κρεμμύδι (τύπου στιφάδου) ψιλοκομμένο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 50 γραμ. ρόκα με μικρά φύλλα 30 cl κρέμα γάλακτος

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial