Κανόνες του καβγά μεταξύ ζευγαριών!

Κανόνες του καβγά μεταξύ ζευγαριών!

Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται, όμως υπάρχει τρόπος για να αποφεύγονται οριστικές ρήξεις και να παραμένει ευτυχισμένο.

Σύμφωνα με ψυχοθεραπευτές οι τσακωμοί των ευτυχισμένων ζευγαριών είναι… διαφορετικοί.

Υπάρχουν, μάλιστα, μυστικά, που συστήνουν οι ειδικοί, ώστε οι καυγάδες σε μια σχέση να μην έχουν σαν συνέπεια τον χωρισμό.

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μη τσακώνεται, είναι όμως ο τρόπος που μαλώνεις με τον σύντροφο σου που καθορίζει αν η σχέση σας θα κρατήσει.

1. Οι τσακωμοί δεν πρέπει πάντα να αποφεύγονται

Είναι αδύνατον ένα ζευγάρι που μένει μαζί για χρόνια να μην τσακωθεί. Συχνά θα βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις ή διλήμματα. Οι σύντροφοι δεν πρέπει να αποφεύγουν τις συζητήσεις, κι ας εμπεριέχουν ρίσκο κόντρας. Ζητήματα σοβαρά πρέπει να λύνονται το συντομότερο δυνατό, πριν εξελιχθούν σε διαχρονικό βάρος για τη σχέση και να διογκώνονται με τον καιρό.

2. Υπάρχει… τακτική και στον τσακωμό

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει ο «δίκαιος τσακωμός», που έχει τελειοποιηθεί από ευτυχισμένα ζευγάρια. Οι συζητήσεις ξεκινάνε σε ήπιους τόνους κι όταν ο ένας φορτίζεται, ο άλλος σύντροφος φροντίζει να τον αποφορτίζει. Μάλιστα, ο ένας φροντίζει να μην διακόπτει τον άλλον, να τον ακούει και αποφεύγει τον σκληρό τρόπο κόντρας. Έτσι η συζήτηση εξελίσσεται σχετικά ομαλά και συνήθως καταλήγει κάπου.

3. Απαγορεύονται οι βρισιές

Χρειάζεται τέχνη για να αποφύγει ένα ζευγάρι σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως βρισιές και λόγια υποτιμητικά που μπορούν να πληγώσουν το έτερον ήμισυ. Τέτοιες «πληγές» δεν σβήνουν εύκολα όταν οι σχέσεις των δυο αποκατασταθούν. Ο «βρώμικος καυγάς» πρέπει να αποφεύγεται.

4. Η ηρεμία

Αυτοί που ξέρουν να τσακώνονται, γνωρίζουν και πως να ισορροπούν συναισθηματικά. Η ηρεμία μπορεί να επέλθει με ένα «διάλειμμα». Είτε κάποιων λεπτών, είτε αφήνοντας τις εκκρεμότητες της κόντρας για την επόμενη ή τις επόμενες μέρες. Ως τότε δεν «καίγεται» η σχέση και δίνεται η ευκαιρία και στους δυο να ηρεμήσουν για να βρούνε ευκολότερα λύση στα προβλήματα τους.

5. Υπάρχουν κανόνες στον καυγά

Επειδή μερικές φορές ο καυγάς δεν γίνεται να αποφευχθεί, το ζευγάρι φροντίζει να μαθαίνει από τα λάθη του. Έτσι, όταν ηρεμήσει η κατάσταση, ορίζει κανόνες για τον… επόμενο καυγά. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό είναι ένα συστατικό των ευτυχισμένων ζευγαριών. Στόχος των… κανόνων είναι την επόμενη φορά να μην χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης, έχοντας κατανοήσει και οι δυο πλευρές τι ενοχλεί η μια την άλλη πάνω στον τσακωμό, όπως π.χ. «δεν θα διακόπτουμε ο ένας τον άλλον», και να μην υπάρξουν ακρότητες.

6. Πάνω απ’ όλα η ομάδα

Όσο έντονοι κι αν είναι οι τσακωμοί, τα υγιή ζευγάρια φροντίζουν να μην ξεχνάνε ότι είναι «ένα». Συνεπώς, αποφεύγουν να στραφούν ο ένας κατά του άλλου σε βαθμό… ανεπανόρθωτο στο διάστημα των θερμών επεισοδίων. Όσο θυμωμένοι κι αν είναι για κάποιες στιγμές, γνωρίζουν ότι και την επόμενη μέρα θα είναι μαζί, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρξει κάποια «μόνιμη ζημιά».Σχετικά Άρθρα

Η εξήγηση για την ανακήρυξη του Μάιου ως «Ο μήνας του αυνανισμού»!

Ο Μάιος είναι ο μήνας του αυνανισμού και στις 28/5 γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα του, αλλά πως προέκυψε αυτό; Διαβάστε

Τα κονδυλώματα δεν είναι αστείο – Τι πρέπει να γνωρίζουμε.

Παρά το γεγονός ότι τα κονδυλώματα θεωρούνται ότι είναι μεταδοτικά, δεν είναι ασυνήθιστο για ένα και μόνο μέλος μιας οικογένειας

Μας έπιασε η Άνοιξη και σκεφτόμαστε φιλιά! Δες γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε…

Θα νομίζεις, όπως αμέτρητοι άλλοι, πως η αντίδραση του να κλείνεις τα ματάκια όταν φιλάς την αγαπημένη σου και τούμπαλιν

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial