Καπουτσίνο κέικ!

Καπουτσίνο κέικ!

Υλικά:

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2/3 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
2 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 μεγάλο κρόκο αβγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλ. τσαγιού καφέ (θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και περάστε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα δάκρυα σοκολάτας με 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε τα αβγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα αφράτο μείγμα, για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το λάδι και τον καφέ και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και τα μισά δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιθεί το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Πατατοκροκέτες με τυρί!

Υλικά: 1 μεγάλη πατάτα 80 γρ. φέτα 80 γρ. κεφαλοτύρι 2 κ.σ. άνηθος ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη 1 αβγό

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα από τα χεράκια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου! (video)

Υλικά: Για το σιρόπι: 750 γραμμάρια νερό 500 γραμμάρια ζάχαρη 1 πορτοκάλι Για τη ζύμη: 250 γραμμάρια ζάχαρη 250 γραμμάρια

Αναρόκρεμα!

Υλικά: 14 φύλλα μπακλαβά 1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη 1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial