Καθάρισε τα πινέλα του μακιγιάζ με πέντε απλά βήματα!

Καθάρισε τα πινέλα του μακιγιάζ με πέντε απλά βήματα!

Τα πινέλα είναι απαραίτητο εργαλείο για σωστό και βολικό μακιγιάζ. Είτε επιλέγετε συνθετικά είτε με αληθινή τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά.

Ο καθαρισμός των πινέλων του μακιγιάζ δε θα έπρεπε να σας φαίνεται αγγαρεία. Πρόκειται για κάτι τόσο βασικό όσο το να πλένετε τα πιάτα σας. Στην πραγματικότητα, τα πινέλα σας συσσωρεύουν περισσότερα βακτήρια από όσα νομίζετε και κάθε φορά που τα ακουμπάτε στο πρόσωπό σας, μεταφέρετε και απλώνετε τα βακτήρια αυτά στο δέρμα σας, με κίνδυνο να εμφανίσετε ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Τα πινέλα λοιπόν που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο makeup μας, θα πρέπει να καθαρίζονται μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε.

Θα χρειαστείτε δύο δόσεις καθαριστικό πιάτων και μία δόση ελαιόλαδο.

1)Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε τα συστατικά. Βρέξτε το πινέλο με νερό και στη συνέχεια βουτήξτε το στο μείγμα.

2) Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε το πινέλο μέχρι να μη βγάζει πλέον μέικ απ.

3) Ξεβγάλετε το πινέλο με χλιαρό νερό της βρύσης, ώστε να μη μείνει σαπούνι.

4) Τοποθετήστε το πινέλο πάνω σε μία χαρτοπετσέτα για να στεγνώσει.

5)Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα.

Ψεκάστε τα στις τρίχες ή επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και περάστε τα πινέλα πάνω κάτω στο χαρτί ή σκουπίστε τα με μια πετσέτα βρεγμένη με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα σκοτώνει επίσης τα μικρόβια και τα βακτήρια.

Μην βάζετε τα βουρτσάκια και τα πινέλα σας να στεγνώσουν σε όρθια θέση, αφού μπορεί το νερό να καταστρέψει και να χαλαρώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες στη θέση τους, κάνοντας τις λαβές να ξεκολλήσουν.



Σχετικά Άρθρα

Αυτό είναι το τέλειο στήθος- βρέθηκε η σωστή αναλογία ! (video)

Άνδρες, γυναίκες, αλλά και πλαστικοί χειρουργοί, μετά από μεγάλη περίσκεψη και ανταλλαγή απόψεων , κατέληξαν στο να ορίσουν την αναλογία

Πόσα φίλτρα χρειάζονται για να λάμψεις; Κανένα… (photo+video)

Η επιδερμίδα μας χάσει τις άμυνες της και σταδιακά τη λάμψη της. Έτσι τελικά εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, οι δυσχρωμίες,

Τα χρώματα που μισούν οι άνδρες στα χέρια και στα πόδια των γυναικών! (photos)

Το φετίχ των περισσότερων γυναικών το καλοκαίρι είναι τα νύχια! Χρώματα, σχέδια, χρυσόσκονες παντού. Οι άντρες ομολογουμένως παρατηρούν τα νύχια

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial