Καθαρίστε τα τούβλα από το τζάκι!

Καθαρίστε τα τούβλα από το τζάκι!

Το αναμμένο τζάκι στο σπίτι είναι απόλαυση! Το καθάρισμα του, όμως, το οποίο πρέπει να γίνεται τακτικά αν δεν θέλετε να γεμίζει στάχτες το σπίτι, είναι σκέτη ταλαιπωρία. Το μυστικό για καθαρή εστία κρύβεται στον σωστό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε, στο πόσα χρήματα είστε διατιθέμενοι να ξοδέψετε, αλλά και στο πόσο συχνά δεσμεύεστε να καθαρίζετε.

Ο καθαρισμός της καμινάδας είναι το ένα μέρος – και συχνά τον αναλαμβάνουν ειδικά συνεργεία-, το εσωτερικό/εξωτερικό του τζακιού σας ένα άλλο- που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Όσο εύκολο, λοιπόν, είναι να μαζέψετε τη στάχτη, τόσο απαιτητική είναι η εργασία για να απομακρύνετε τους μαύρους λεκέδες από τα τούβλα.

Όμως, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να το κάνετε, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό και αλάτι.

Τι θα χρειαστείτε:

-Απορρυπαντικό πιάτων.

-Αλάτι

-Λευκό ξίδι

-Νερό

-Καθαριστικό για τα λίπη

-2 κουβάδες

-Φιάλη ψεκασμού

-Σκληρή βούρτσα

-2 σφουγγάρια

Προετοιμασία:

Απομακρύνετε τη στάχτη και τα αποκαΐδια. Και στη συνέχεια με μια ηλεκτρική σκούπα, πάρτε ό,τι έχει απομείνει.

Καθαρίστε την πρόσοψη του τζακιού, και ότι μπορεί να έχει μεταφερθεί σ’ αυτή από στάχτες και αποκαΐδια, και απομακρύνετε τυχόν διακοσμητικά πάνω από το τζάκι.

Τοποθετήστε ένα προστατευτικό πλαστικό ή αδιάβροχο κομμάτι ύφασμα για να καλύψετε το χαλί σας και το δάπεδο μπροστά από το τζάκι, ενώ θα καθαρίζετε.
Καθάρισμα

Τώρα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στον καθαρισμό των τούβλων χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό πιάτων, νερό κι αλάτι. Τι πρέπει να κάνετε:

Διαλύστε μέσα σ’ ένα κουβά με ζεστό νερό δυο κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα που διαλύει τα λίπη. Στον δεύτερο κουβά βάλτε κρύο νερό και μια κούπα λευκό ξίδι.

Γεμίστε τη φιάλη ψεκασμού με νερό και ψεκάστε τις λερωμένες περιοχές. Εστιάστε κάθε φορά σε μικρές περιοχές και καθαρίστε σιγά- σιγά και όχι όλη την επιφάνεια ταυτόχρονα.

Βουτήξτε τη βούρτσα στον κουβά με το απορρυπαντικό και στη συνέχεια πασπαλίστε τη με αλάτι. Το αλάτι θα λειάνει την κάπνα που έχει κολλήσει στα τούβλα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για λίπη και λάδια, το οποίο θα ψεκάσετε πάνω στα τούβλα, και αρχίστε να τρίβετε με τη βούρτσα.

Χρησιμοποιείστε το ένα σφουγγάρι για να απομακρύνετε το απορρυπαντικό, ενώ με το άλλο σφουγγάρι περάστε την καθαρή επιφάνεια αφού το έχετε βουτήξει στον κουβά με το ξίδι. Το ξίδι θα απομακρύνει τα υπολείμματα σαπουνιού και θα διώξει τις οσμές.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, εφόσον δεν έχουν καθαρίσει τελείως τα τούβλα σας.

Προσοχή: Μην ανάψετε κατευθείαν το τζάκι σας. Αφήστε να περάσουν κάποιες μέρες, ώστε να έχει στεγνώσει τελείως η επιφάνεια.Σχετικά Άρθρα

Θα πάθετε ΣΟΚ μόλις δείτε το σπίτι της Oprah Winfrey! (photos)

Η Oprah Winfrey αγόρασε μια έπαυλη που έχει έκταση 174.000 τμ στην Ουάσινγκτον. Μόνο η έπαυλη έχει έκταση 678 τμ

To διάφανο… σπίτι! Ένα σπίτι με γυάλινους τοίχους! (photos)

Το S-House, που βρίσκεται στην πόλη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, δεν είναι ένα συνηθισμένο σπίτι! Ο λόγος; Είναι απολύτως διάφανο, με

Το πατρικό σπίτι της Beyonce! (photos)

Το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε η Beyonce στο Χιούστον πωλείται έναντι 445.000 δολαρίων και διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, 2

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial