Κέικ καρύδας με ροζ γλάσο!

Κέικ καρύδας με ροζ γλάσο!

Υλικά:

3/4 φλιτζανιού (1 1/2 μπάρα) ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για το ταψί
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για το ταψί
1 1/2 φλιτζάνι ξύσμα καρύδας με ζάχαρη, του εμπορίου
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα ολόκληρα αβγά
2 μεγάλα ασπράδια αβγών
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 1/2 φλιτζάνι κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
καρύδα σε σκόνη, σε ροζ χρώμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια 20 εκατοστών φόρμα για κέικ.
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε την καρύδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Σταδιακά προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά, τα ασπράδια αβγών και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε τρεις παρτίδες εναλλάξ με το γάλα καρύδας, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Χύνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε έως ότου η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε με αυτή, περίπου 35 λεπτά.
Το μεταφέρουμε σε μία σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 30 λεπτά.
Όπως είναι η φόρμα με το κέικ ανάποδα το κόβουμε με ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κάνουμε μια επίπεδη βάση.
Περνάμε ένα μικρό μαχαίρι γύρω από τις άκρες για να ξεκολλήσει από την φόρμα.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ επάνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο φλιτζάνι καρύδας με την ροζ σκόνη, προσθέτοντας αρκετή για να έχουμε την επιθυμητή απόχρωση.
Περιχύνουμε το γλάσο στην κορυφή του κέικ. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ροζ καρύδα και ροζ βρώσιμα διακοσμητικά.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ: Μια διαφορετική εκδοχή από τη Λακωνία

Η Ανάσταση πλησιάζει και όλοι προετοιμάζονται για το γιορτινό τραπέζι.

Μην το σκέφτεστε φτιάξτε τα τώρα! Καλαμαράκια φούρνου σαν τηγανιτά

Η συνταγή είναι εύκολη, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αφού θα είναι σαν να τρώτε τηγανητά καλαμαράκια, αλλά με πολύ λιγότερο

Όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια! Δες γιατί…(βίντεο)

Ποιος είναι ο σωστός, γρήγορος και οικονομικός τρόπος;

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial