Κέικ λεμονιού με γλάσο λεμόνι!

Κέικ λεμονιού με γλάσο λεμόνι!

Υλικά:

250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
Χυμός 2-3 λεμονιών
Ξύσμα 1 λεμονιού
5 αυγά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Flora Soft με βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
4-5 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο μια φόρμα του κέικ με τρύπα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί καλά, πριν κόψουμε το κέικ.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Κοτόπιτα Πετιβιέ!

Υλικά: 1 Πακέτο ζύμη σφολιάτας 400 γρ. Κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε ζαράκια 200 γρ. Τυρί Gouda, τριμμένο 400 ml. Κρέμα

Πανακότα με μάνγκο!

Υλικά: Μισό λίτρο γάλα Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 4 φύλλα ζελατίνης 250 γραμμάρια μάνγκο λιωμένο στο μπλέντερ

Λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα… εύκολα και γρήγορα

Η μπουγάτσα, προέρχεται από την τουρκική boğaça. Ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες το 1922…

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial