Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο!

Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο!

Υλικά:

4 αυγά
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
½ φλιτζανάκι κονιάκ
½ φλιτζανάκι λεμόνι
1 βανίλια
1 baking powder
ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι (βράζουμε για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση)

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνετε και τους κρόκους.
Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζετε.
Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Κεμπάπ μανιταριών με θυμάρι και σκόρδο!

Υλικά: 500 γραμμάρια μανιτάρια 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 8 κλαδιά φρέσκο θυμάρι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη Αλατοπίπερο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε

Μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό!

Υλικά: 6-7 ντομάτες, κομμένες σε κύβους 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο 1/4 μικρό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 2 κουταλιές

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ!

Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ, αποτελούν την πλέον εύκολη και δημιουργική συνταγή που θα απασχολήσει ευχάριστα μεγάλους αλλά και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial