Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο!

Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο!

Υλικά:

4 αυγά
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
½ φλιτζανάκι κονιάκ
½ φλιτζανάκι λεμόνι
1 βανίλια
1 baking powder
ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι (βράζουμε για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση)

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνετε και τους κρόκους.
Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζετε.
Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Κέικ λαγουδάκι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά: Για τη διακόσμηση 500 γρ. λευκή ζαχαρόπαστα 50 γρ. ζάχαρη άχνη χρυσό βρώσιμο σπρέι Για το κέικ 300 γρ.

Τάρτα με φρούτα!

Υλικά: Για τη ζύμη 1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 1/2 κούπα

Ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν!

Υλικά: 500 γραμμάρια πατάτες 4 αυγά 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 100 γραμμάρια ζαμπόν Κίτρινο τυρί σε φέτες του

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial