Κέικ μανταρίνι!

Κέικ μανταρίνι!

Υλικά:

3 μεγάλα αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¾ φλ. ζάχαρη
4 αυγά
3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
2 κ.γλ. baking powder
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1/3 φλ. φρέσκο γάλα ή χυμό μανταρινιού (αν χρειασθεί)

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε στο μπλέντερ ολόκληρα τα μανταρίνια με τη φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθετε αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκετε στις μπουκιές.
Αφήνετε τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.
Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Προσθέτετε ένα –ένα τα αυγά και χτυπάτε για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.
Ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στη ζύμη κι ανακατεύετε καλά.
Κατόπιν, ρίχνετε στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο.
Αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.
Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Κέικ μανταρίνι

Σχετικά Άρθρα

Γεμιστά αβγά!

Υλικά: 6 βρασμένα αβγά 1 κουταλάκι μουστάρδα λίγες κουταλιές μαγιονέζα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα αλατοπίπερο μαϊντανό, άνηθο,

Μανιτάρια με σκόρδο!

Υλικά: 500 γραμμάρια μανιτάρια ( ότι βρείτε) 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο Θυμάρι, αλάτι, πιπέρι,

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια από την Αργυρώ!

Μιας και μπήκε η Μεγάλη Βδομάδα θα μάθουμε να κάνουμε πεντανόστιμα κουλουράκια. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial