Κέικ καρύδας χωρίς γλουτένη!

Κέικ καρύδας χωρίς γλουτένη!

Υλικά:

300γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

60 ml πλήρες γάλα αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

200γρ. αλεύρι από καλαμπόκι

100γρ. κορν φλάουρ

100γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο (και άλλα 100γρ. για πασπάλισμα)

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

20 γρ. ανάλατο αγελαδινό βούτυρο για επάλειψη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αλείφουμε με βούτυρο καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στον πάτο του βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σπάτουλα το καλαμποκάλευρο, το κορν φλάουερ, το ινδοκάρυδο και το μπέικεν μπάουτερ. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατεύσουν. Ρίχνουμε μέσα σταδιακά τα αυγά (αφού πριν τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά) και στη συνέχεια το γάλα. Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 40 με 45′ στην προτελευταία σχάρα του φούρνου. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το τριμμένο ινδοκάρυδο.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Γρήγορο και πεντανόστιμο τυραμισού!

Δεν έχετε ξαναφτιάξει πιο γρήγορο και νόστιμο τυραμισού! Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Όχι μόνο σαλάτα! Λαχταριστό και υγιεινό σουφλέ λαχανικών

Τα λαχανικά δεν γίνονται μόνο ωραία ζεστή σαλάτα αλλά και ένα ζεστό και υγιεινό σουφλέ. Επιλέγετε τα πιο φρέσκα  λαχανικά

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial