Κέικ καρύδας χωρίς γλουτένη!

Κέικ καρύδας χωρίς γλουτένη!

Υλικά:

300γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

60 ml πλήρες γάλα αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

200γρ. αλεύρι από καλαμπόκι

100γρ. κορν φλάουρ

100γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο (και άλλα 100γρ. για πασπάλισμα)

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

20 γρ. ανάλατο αγελαδινό βούτυρο για επάλειψη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αλείφουμε με βούτυρο καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στον πάτο του βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σπάτουλα το καλαμποκάλευρο, το κορν φλάουερ, το ινδοκάρυδο και το μπέικεν μπάουτερ. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατεύσουν. Ρίχνουμε μέσα σταδιακά τα αυγά (αφού πριν τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά) και στη συνέχεια το γάλα. Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 40 με 45′ στην προτελευταία σχάρα του φούρνου. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το τριμμένο ινδοκάρυδο.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Λαχταριστή κοτόπιτα με τυριά και πιπεριές!

Υλικά: 2 φύλλα σφολιάτας 1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο) 1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο 2 μέτρια κρεμμύδια

Χριστουγεννιάτικες δίπλες!

Χριστουγεννιάτικες  λαχταριστές δίπλες! Υλικά: 6 αυγά Ξύσμα πορτοκαλιού, πολύ λεπτό, λιωμένο Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 φλ. μέλι 1

Σαλάτα Lyonnaise!

Υλικά: 1 ή 2 πράσινες σαλάτες 2 φέτες μπέικον 1 αβγό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial