Κέικ με ταχίνι & πορτοκάλι

Κέικ με ταχίνι & πορτοκάλι

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
350 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το γλάσο

200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. νερό ή χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το ταχίνι με πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Madame Ginger



Σχετικά Άρθρα

Κροκέτες λαχανικών!

Υλικά: Για τις κροκέτες 1 φλ. αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα κολοκυθάκια 1 ψιλοκομμένο

Μους σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού!

Υλικά: Για την μους: 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος 60 ml. πλήρες γάλα 1 κ.γ. βανίλια 25 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Cheesecake με αλατισμένη καραμέλα!

Υλικά: Για τη βάση 50γρ βούτυρο, λιωμένο 200γρ digestive με σοκολάτα Για τη γέμιση και το topping 750γρ cream cheese

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial