Kέικ με ταχίνι και πορτοκάλι!

Kέικ με ταχίνι και πορτοκάλι!

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
350 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το γλάσο

200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. νερό ή χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το ταχίνι με πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Νόστιμες… χιονόμπαλες με γεύση καρύδας

Οι μίνι χιονόμπαλες… είναι ένα εύκολο γλύκισμα για κέρασμα και δεν χρειάζεστε πολλά υλικά για να τα φτιάξετε. 60 SHARES

Gazpacho κόκκινης πιπεριάς!

Υλικά: 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης 5 ντομάτες 1 αγγούρι, χωρίς τα σπόρια 1 κρεμμύδι 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξίδι

Γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου!

Υλικά: Για τα κεφτεδάκια 500 γρ. κιμά κοτόπουλο 1 κρεμμύδι 2 σκ. σκόρδο 1 αυγό 100 γρ. βρόμη 1 κ.σ.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial