Κέικ μήλου με γλάσο!

Κέικ μήλου με γλάσο!

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
βούτυρο-αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:
1 κ.σ. λεμόνι
1 φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Για το γλάσο λεμόνι:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.argiro.gr



Σχετικά Άρθρα

Πώς να κάνετε την μακαρονάδα σας πιο νόστιμη!

Υπάρχει ένα μυστικό υλικό για να κάνετε την κόκκινη σάλτσα σας στην μακαρονάδα ακόμα πιο νόστιμη και, όχι, δεν είναι

Τα 10 πιο τοπ Χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο! (video)

Όρεξη σίγουρα έχετε αλλά και διάθεση να τα δοκιμάσετε! Μια βόλτα στα τραπέζια του κόσμου την ώρα που σερβίρεται το

Πεντανόστιμο χοιρινό με μέλι και σάλτσα σόγιας!

Υλικά: ¼ φλιτζάνι μέλι 2 κουταλιές χυμό λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι) 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial