Κέικ μήλου με γλάσο!

Κέικ μήλου με γλάσο!

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
βούτυρο-αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:
1 κ.σ. λεμόνι
1 φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Για το γλάσο λεμόνι:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.argiro.gr



Σχετικά Άρθρα

Δεν κρατιέσαι.. θέλεις να την φας τώρα! Γιαουρτόπιτα με γλυκό κουταλιού

Είναι τόσο εύκολο να την φτιάξεις ,το αποτέλεσμα της επιτυχίας και της νοστιμιάς είναι εξασφαλισμένο.

Πανεύκολη μους σοκολάτας με 2 μόνο υλικά!

Υλικά: 170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 65% κακάο 3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό

Πολίτικο κιουνεφέ!

Υλικά: 400 γρ. φύλλο κανταΐφι 100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο 250 γρ. τυρί ποντιακό γαής ​100 γρ. τριμμένο φιστίκι Αίγινας

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial