Κις λορέν με σολομό!

Κις λορέν με σολομό!

Υλικά:

Για τη ζύμη

145 γραμμάρια βούτυρο
350 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
μία πρέζα αλάτι
δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια φιλέτο καπνιστού σολομού
λίγο βούτυρο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 μεγάλη χούφτα κάρδαμο
2 αυγά
400ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

Αρχικά, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα και ανοίγετε σε στρογγυλά φύλλα.
Παίρνετε μια φόρμα για τάρτα, την βουτυρώνετε και στρώνετε μέσα τη ζύμη.
Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και την τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου μέχρι να σκληρύνει.
Αφού περάσει το μισάωρο, βγάζετε από το ψυγείο, σκεπάζετε τις άκρες της με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνετε γαι 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάζετε από τον φούρνο την κις και αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνετε λίγο το σολομό σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 2 λεπτά, και εν συνεχεία τον τοποθετείτε στην τάρτα.
Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα γάλακτος, αφού έχετε προσθέσει τα αυγά τα οποία πρώτα έχετε χτυπήσει.
Βγάζετε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτετε το κάρδαμο, λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνετε την κρέμα στην τάρτα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Βελουτέ σούπα καρότου με τζίντζερ!

Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι Θαλασσινό Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

Ταλιατέλες με σολωμό και ούζο!

Υλικά: 2 μερίδες ταλιατέλες βρασμένες και βουτυρωμένες 1 φιλέτο σολωμού καθαρισμένου και κομμένο σε κύβους 2 σφηνάκια ούζο 2 φλυτζάνια

Εκμέκ κανταΐφι… για τις πρωινές υπογλυκαιμίες

Είναι από τα πιο νόστιμα εκμέκ και δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας. Διαθέστε λίγο από τον χρόνο σας και πολύ από

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial