Κλείστε την τηλεόραση για να κοιμούνται καλύτερα τα παιδιά σας!

Κλείστε την τηλεόραση για να κοιμούνται καλύτερα τα παιδιά σας!

Η τηλεόραση δεν βοηθά τα παιδιά να κοιμηθούν καλύτερα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες, οι οποίες αναφέρουν πως η τηλεόραση δεν ηρεμεί και δε βοηθά στον ύπνο των παιδιών.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 470 παιδιά, από 3 έως 5 ετών. Εκείνα που έβλεπαν λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, κοιμήθηκαν 22 λεπτά περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατά συνέπεια, 2,5 ώρες παραπάνω κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η νευροεπιστήμονας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και συγγραφέας της έρευνας Ρεμπέκα Σπένσερ, «Οι γονείς υιοθετούν την άποψη ότι η τηλεόραση ηρεμεί τα παιδιά αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια καθώς όσα έβλεπαν τηλεόραση δεν κατάφερναν να κοιμηθούν αρκετά. Και αυτή η συνήθεια δεν τα βοήθησε στο να κοιμηθούν καλύτερα».

Η έρευνα αναφέρει ότι το να υπάρχει μια τηλεόραση στο δωμάτιο του παιδιού, δεν το βοηθούσε τελικά να κοιμηθεί ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα παιδιά που δεν είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο τους κοιμόντουσαν την νύχτα 30 λεπτά περισσότερο σε σχέση με εκείνα που είχαν στο δωμάτιο τους την περιβόητη συσκευή.

Τα νήπιά που είχαν τηλεόραση στο δωμάτιο μπορεί να κοιμόντουσαν περίπου 12 λεπτά παραπάνω κατά την διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου βρέθηκαν ωστόσο να κοιμούνται 17 λεπτά λιγότερο κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου σε σχέση με εκείνα που δεν είχαν το «μαγικό κουτί» στο δωμάτιο τους.

Ερευνητές αναφέρουν μάλιστα ότι έμειναν έκπληκτοι από τα όσα προέκυψαν από την έρευνα καθώς το 36% των παιδιών είχαν τηλεόραση στο δωμάτιο τους και ότι το ένα τρίτο από αυτά κοιμόντουσαν με την τηλεόραση ανοικτή.Σχετικά Άρθρα

Απίστευτο! Δείτε πως είναι σήμερα το πιο χοντρό παιδί του κόσμου!

Κάποτε είχε γίνει θέμα καθώς θεωρείτο το πιο χοντρό παιδί σε όλο τον κόσμο. Την προσπάθειά του να χάσει κιλά

Η διατροφή του παιδιού σας έχει μεγάλη σημασία – Πως θα το μάθετε να τρέφεται υγιεινά

Μήπως δεν ξέρετε τι να κάνετε όταν ένα παιδί δεν τρώει φρούτα; Όταν δεν θέλει ούτε να δει λαχανικά κοντά

Πόσα αυγά την εβδομάδα επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί;

Το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial