Κρεμ μπρουλέ με παγωτό

Κρεμ μπρουλέ με παγωτό

Υλικά:

75 γρ. παγωτό βανίλια
1 κρόκος αβγού
1 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Τοποθετήστε το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Προσθέστε τον κρόκο αβγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατέψτε καλά.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος μέσα σε ταψί με νερό και ψήστε για 40-50 λεπτά.
Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Απομακρύνετε την κρεμ μπρουλέ από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ρίξετε την ζάχαρη πάνω από την κρέμα.

Πασπαλίστε την κρέμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λιώστε την με την βοήθεια ενός φλόγιστρου για τραγανή υφή.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Stollen!

Το γερμανικό γλυκό που στην παρασκευή του θυμίζει κάπως το δικό μας τσουρέκι, ξεκίνησε ως μια πιο απλή συνταγή και

Red Velvet Brownie Cheesecake!

Υλικά: ¾ του φλιτζανιού βούτυρο, σε μικρούς κύβους 100γρ κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 28ml

Ο τρόπος που τρώμε αποκαλύπτει τον χαρακτήρα μας

Δεν είναι το τι τρώμε, αλλά ο τρόπος που το τρώμε αυτός που αποκαλύπτει διάφορα στοιχεία του χαρακτήρα μας. 60 SHARES

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial