Κρεμ μπρουλέ με παγωτό

Κρεμ μπρουλέ με παγωτό

Υλικά:

75 γρ. παγωτό βανίλια
1 κρόκος αβγού
1 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Τοποθετήστε το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Προσθέστε τον κρόκο αβγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατέψτε καλά.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος μέσα σε ταψί με νερό και ψήστε για 40-50 λεπτά.
Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Απομακρύνετε την κρεμ μπρουλέ από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ρίξετε την ζάχαρη πάνω από την κρέμα.

Πασπαλίστε την κρέμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λιώστε την με την βοήθεια ενός φλόγιστρου για τραγανή υφή.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Μπάρες λευκής σοκολάτας με καρύδα

Υλικά: 1/2 κούπα βούτυρο κακάο λιωμένο 1/4 της κούπας λάδι καρύδας λιωμένο 1 κούπα ωμά κάσιους μουλιασμένα σε νερό για

Λεμονόπιτα!

Υλικά: Για την τάρτα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο 1 κ.γ. αλάτι 6 κουταλιές

ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΤΕ; Αυτές είναι οι πιο φρικιαστικές τούρτες που γίνονται ανάρπαστες (ΦΩΤΟ)

H Katherine Dey είναι νοσοκόμα 30 χρονών και της αρέσει να φτιάχνει γλυκά. Μόνο που αυτά τα γλυκά δεν έχουν

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial