Κρυώνει ο σκύλος τον χειμώνα;

Κρυώνει ο σκύλος τον χειμώνα;

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, με το κρύο να αρχίζει να δείχνει τα δόντια του. Άραγε ο σκύλος κρυώνει το χειμώνα ή όχι ;

Πόσες φορές άραγε δε έχει ακουστεί το… σκύλος είναι δεν κρυώνει. Η αλήθεια είναι πως εάν αρχίζετε και αισθάνεστε εσείς κρύο, τότε και το κατοικίδιο σας αρχίζει να κρυώνει και πρέπει να το έχετε μέσα στο σπίτι ή έστω σε προστατευμένο κλειστό εξωτερικό χώρο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το κατά πόσο ένας σκύλος μπορεί να ανταπεξέλθει στα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι καθαρά θέμα ράτσας και ηλικίας.
Φυσικά κάποιες ράτσες δείχνουν να απολαμβάνουν το κρύο όπως οι σκύλοι ράτσας Αγίου Βερνάρδου και κάποιες άλλες όχι. Τα μικρά κοντότριχα (Chihuahuas, Miniature Pinschers κ.τ.λ), τα κουτάβια και οι ηλικιωμένοι σκύλοι είναι πιο ευαίσθητοι στο κρύο.

Εάν ο σκύλος είναι σε εξωτερικό χώρο, τότε φροντίστε ώστε να είναι ζεστός ο χώρος που κοιμάται. Στρώστε στο σπιτάκι του εφημερίδες και τοποθετήστε μια χοντρή κουβέρτα.

Τα ρούχα –στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιούνται καθαρά για αισθητικούς λόγους, καταπιέζοντας το ζώο- δεν βλάπτουν στο ελάχιστο την υγεία του αγαπημένου σου τετράποδου.

Αντιθέτως, εφόσον είναι άνετα και βαμβακερά (και δεν «τσιμπάνε») μπορούν να το κάνουν να αισθανθεί άνετα και να… χουχουλιάσει.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχουμε είναι τα ρούχα αυτά να είναι στο σωστό μέγεθος (να μην σφίγγουν το ζώο) και να μην είναι φτιαγμένα από σκληρό μαλλί, καθώς αυτό συνήθως ενοχλεί.Σχετικά Άρθρα

Αυτό το λυκόσκυλο κάνει… σχοινάκι και κάμψεις με το αφεντικό του! (video)

Ο Γερμανικός Ποιμενικός διαθέτει οξυδέρκεια, είναι ασυνήθιστα ευφυής και πολύ πιστός, υπάκουος με απίστευτη ευλυγισία, επιπλέον εκπαιδεύεται εύκολα και θεωρείται

Συμβουλές για να προστατεύσεις τη γάτα σου από τη ζέστη!

Οι γάτες αγαπούν τη ζέστη, αλλά σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς αρχίζουν να υποφέρουν, ιδιαίτερα οι μακρύτριχες και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial