Λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων!

Λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων!

Τα σκυλιά είναι η ευτυχία της ζωής, αλλά είσαι σίγουρος ότι του συμπεριφέρεσαι με τον σωστό τρόπο; Υπάρχουν καθημερινά λάθη που κάνουμε σε σχέση με το κατοικίδιο μας, τα οποία θα πρέπει να τα αποφύγουμε.

Αγνοούμε την στοματική υγιεινή του σκύλου μας.

Περίπου το 85% των σκύλων θα νοσήσουν από τα δόντια τους, στη διάρκεια της ζωής τους και τα περισσότερα πριν να γίνουν τριών ετών. Η νόσος των δοντιών μπορεί να είναι εξουθενωτική, ακόμη και θανατηφόρα, καθώς τα βακτήρια στα ούλα περνούν στην κυκλοφορία του αίματος. Και δεν είναι μόνο τα ούλα, κάνοντας συχνά έλεγχο για την στοματική υγιεινή του σκύλου μας, ενδέχεται να ανακαλύψουμε και άλλα σημαντικά προβλήματα, όπως κάταγμα στα δόντια, καρκίνο του στόματος, ή και φθορά των δοντιών.

Συμβουλή: Ξεκινήστε από κουτάβια. Μην περιμένετε μέχρι ο σκύλος σας να μεγαλώσει αρκετά, θα είναι δύσκολο να το δεχτεί ιδίως αν το κάνετε μόνοι σας και όχι ο κτηνίατρος.

Έλεγχος για ψύλλους και από-παρασίτωση.

Είναι εκπληκτικό πόσο εύκολα μπορούμε να αποτρέψουμε την παρασίτωση(η λοίμωξη που οφείλεται σε παράσιτο) του σκύλου μας!
Πολλοί σκύλοι έχουν αλλεργίες στα παράσιτα, με συνέπεια ακόμα και λίγοι ψύλλοι να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές εκδοχές για να προστατέψετε το κατοικίδιό σας, από προϊόντα του εμπορίου μέχρι σπιτικές συνταγές για σαμπουάν και λοσιόν.

Δεν προσφέρουμε συχνά στον σκύλο μας, τον καλλωπισμό που χρειάζεται.

Αν ανήκετε κι εσείς σ’ αυτή την κατηγορία του «γονέα» που θεωρεί το dog grooming (καλλωπισμό σκύλου) περιττό, τότε σκεφτείτε πως η σωστή περιποίηση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας του σκύλου σας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η ράτσα του σκύλου ώστε να εξετάσουμε τις απαιτήσεις του τριχώματος, του περιβάλλοντος στο οποίο ζει, και διαφόρων άλλων παραγόντων.

Κούρεμα: Για παράδειγμα ένας σκύλος με μακρύ τρίχωμα τους καλοκαιρινούς μήνες ανάλογα με τον τόπο διαμονής του, ενδέχεται να χρειαστεί μια έξτρα περιποίηση από ένα απλό κοντό τρίχωμα.

Μπάνιο: Πλένουμε τον σκύλο μας μία ή δύο φορές το μήνα, ανάλογα με το πόσο βρώμικος γίνεται(αν είναι εκτός σπιτιού) Οι κτηνίατροι πλέον υποστηρίζουν πως το συχνό λούσιμο που θεωρούσαμε λάθος είναι μύθος. Αν σκεφτείτε την ποιότητα των διαθέσιμων σαμπουάν σήμερα, τότε θα διαπιστώσετε πως το λούσιμο μια φορά την εβδομάδα δεν του δημιουργεί προβλήματα και ιδίως αν πάσχει από αλλεργίες ένα σαμπουάν ειδικά φαρμακευτικό θα το βοηθήσει πολύ. Το μπάνιο του σκύλου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση της υγείας του δέρματος του.

Νύχια: Ας μην ξεχνάμε και τα νύχια του σκύλου μας. Ένα συχνό πρόβλημα είναι η αναδίπλωση και η ενσωμάτωσή τους στο δέρμα πράγμα το οποίο δημιουργεί τραυματισμό στο πέλμα του σκύλου. Κρατώντας τα νύχια του στο σωστό μήκος το βοηθάτε να περπατά άνετα και να μην γλιστρά στις επιφάνειες.

Διαλέγουμε την τροφή του, με βάση το κόστος και όχι την ποιότητα!

Είναι κατανοητό πως η εποχή μας προστάζει θυσίες και οικονομία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς. Αν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε σωστά και επαρκώς τον σκύλο μας, καλό θα ήταν να σκεφτούμε τα σωματεία φιλόζωων, τον δήμο μας ή κάποια λύση που θα ωφελήσει και τους δυο. Δεν μπορείς απλά να αγοράζεις την πιο φτωχή σε θρεπτικά συστατικά τροφή μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνή!

Η τροφή του σκύλου όπως και οποιαδήποτε ζωντανού οργανισμού συντελεί στη καλή υγεία και μακροζωία. Αν σας φαίνεται ακραία αυτή η άποψη, αναλογιστείτε τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό σας, μια τροφή που έχει ως πρώτη ύλη κρέας από άρρωστο ζώο, ή ακόμα χειρότερα από ζώο που θανατώθηκε χωρίς τους προβλεπόμενους κανονισμούς υγιεινής. Η διατροφή είναι το θεμέλιο της υγείας, είναι η αρχή για ένα σωστό ξεκίνημα!

Ξέρω πως όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια και δη σκυλάκια,(όσο μεγαλόσωμα κι αν είναι πάντα θα είναι τα σκυλάκια μας) προσπαθούμε καθημερινά να τα φροντίζουμε και να τους παρέχουμε όλα όσα χρειάζονται. Ας προσέξουμε τα παραπάνω σημεία ώστε να γίνουμε καλύτεροι ιδιοκτήτες..Σχετικά Άρθρα

Σκυλάκια αχώριστοι φίλοι! (photos)

Θεωρούμε τα σκυλιά ως τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου αλλά πολλές φορές ξεχνάμε ότι είναι απολύτως ικανά να βρουν φίλους

Όταν το Photoshop γίνεται τέχνη. Δείτε πώς μπορεί να φανταστεί τα ζώα ο Γάλλος Julien Tabet…! (photos)

Το όνομά μου είναι Julien Tabet, και είμαι ένας νεαρός Γάλλος που προσποιείται ότι κάνει τέχνη με έναν υπολογιστή. Δείτε

Πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου;

Η στοματική υγιεινή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους τετράποδους φίλους μας καθώς πέρα από την καθαρή αναπνοή  βοηθά καθοριστικά στην

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial