Λαζάνια σπανάκι!

Λαζάνια σπανάκι!

Υλικά:

1 κουτί λαζάνια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένα
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κιλό σπανάκι
3 κούπες τυρί ρικότα
1 μεγάλο αυγό
½ κούπα τυρί
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
3 κούπες τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2 κούπες σάλτσα ντομάτα της επιλογής σας
Φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μια κατσαρόλα βράζετε μπόλικο νερό και μαγειρεύετε τα λαζάνια μέχρι να γίνουν al dente και σουρώστε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε λίγο λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε ώστε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ρικότα, το αυγό, την παρμεζάνα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνετε 5 φύλλα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω απλώνετε μια λεπτή στρώση σάλτσας, μια στρώση από το μείγμα με το σπανάκι κι άλλη μια από το μείγμα με τη ricota. Πασπαλίζετε με μια στρώση τυριού μοτσαρέλας. Επαναλαμβάνετε τελειώνοντας με τυρί μοτσαρέλα.

Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά. Έπειτα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά κι έπειτα ψιλοκόβετε μαϊντανό και γαρνίρετε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Πασχαλινά κουλούρια!

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 175γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 175γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ 300γρ. ζάχαρη 125ml χυμό

Θα γίνει της φράουλας!

Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε cheesecake φράουλα!

Red Velvet Cupcakes!

Υλικά: • 80 γρ βούτυρο σε σε θερμοκρασία δωματίου • 200 γρ ζάχαρη • 280 γρ αλεύρι για όλες τις

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial