Λεωνίδας Κακούρης: «Δε γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες… Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε» (video)

Λεωνίδας Κακούρης: «Δε γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες… Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε» (video)

Ο Λεωνίδας Κακούρης, ο γνωστός «Δούκας Σεβαστός» από τις «Άγριες Μέλισσες», σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές», αναφέρθηκε στις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου.

«Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτό το θέμα είμαστε με ένα μόνιμο μούδιασμα και σφίξιμο στο στομάχι. Με κάποιους από τους ανθρώπους που έχουν καταγγελθεί έχουμε βρεθεί, έχουμε συνεργαστεί και φυσικά για κάποιους από αυτούς είχαμε ακούσει διάφορες φήμες, σχόλια ή ψιθύρους. Από τη στιγμή που έχεις ακούσει κάτι, μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα δεις στην τηλεόραση έναν άνθρωπο να συλλαμβάνεται, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση»

«Όταν σε μια παράσταση υπάρχουν κάποια παιδιά που βλέπουν μια παραβατική συμπεριφορά και δεν μπορούν να αντιδράσουν, κάποιος πρέπει να τους προστατέψει. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει η ψυχολογική βία, υπάρχει η χειραγώγηση, υπάρχει η εξουσία. Δεν ήταν ομερτά αυτό που υπήρχε. Δε θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί η υπόθεση αυτή και οι άλλες που είναι στην επικαιρότητα τώρα, έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης» ανέφερε στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός και συνέχισε: «Είμαστε μια μικρή οικογένεια, μπορεί να συναναστραφούμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του ή τι κάνει όταν φεύγει από το θέατρο.

Ούτε μπορείς στον αέρα να κάνεις μια καταγγελία. Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη από αυτόν που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, να βρει το κουράγιο, να μαζέψει τα κομμάτια του και να αντιμετωπίσει αυτό, με το οποίο θα είναι σε όλη του τη ζωή φυλακισμένος.

Θα είναι σε μια εσωτερική φυλακή που δύσκολα θα μπορέσει να βγει. Δεν είναι εύκολο, δε γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες. Ίσως κάποιοι να γνώριζαν, οι περισσότεροι όμως στο χώρο δεν γνώριζαν και κυρίως δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια στο περιβάλλον που βρίσκεται και επειδή είναι μια δύσκολη δουλειά με έκθεση και όταν κάποιος εκτίθεσαι μπροστά σε ανθρώπους που νιώθεις ασφάλεια. Όλα αυτά που βλέπουμε δεν είναι το θέατρο. Είναι η σκοτεινή πλευρά του. Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε, γιατί και αυτά που διαβάσαμε ήταν ασύλληπτα, δηλαδή εγώ προσπαθούσα πολύ καιρό να καταλάβω ότι όλα αυτά έχουν γίνει πραγματικά!» είπε.

Και κατέληξε λέγοντας: «’’Παγώνουμε’’ και δεν είμαστε εδώ ούτε για να δικάσουμε ούτε για να κρίνουμε. Έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία αλλά δεν μπορείς να μην νιώσεις αγανάκτηση με αυτά που διαβάζεις. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τα παιδιά που βγήκαν και μίλησαν, δεν μπορώ να μην δω την αγωνία στα μάτια τους και τη γλώσσα του σώματος. Δεν μπορεί όλα αυτά τα παιδιά να τρελάθηκαν και να βγήκαν να πουν ασυναρτησίες. Αυτά δεν τα ήξερα και πολύς κόσμος δεν τα ήξερε».Σχετικά Άρθρα

Δεν είχε ιδέα κανείς! Πασίγνωστο ζευγάρι παντρεύεται το Σαββατοκύριακο (ΦΩΤΟ)

Ήθελαν να το κρατήσουν κρυφό, αλλά τελικά όλα μαθαίνονται. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share

Έτσι ευχήθηκε καλό Σαββατοκύριακο η Μαρία Ηλιάκη και «έριξε» το Instagram! (photo)

Η Μαρία Ηλιάκη μπορεί να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, διανύει όμως την καλύτερη της περίοδο στην προσωπική της ζωή.

Ο «Ιωάννης ο βαπτιστής» είναι πλέον… αγνώριστος!

Όλοι λίγο πολύ έχουμε δει την υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» που παίζεται εδώ και πολλά

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial