Linzer torte!

Linzer torte!

Υλικά:

4 κρόκοι από αυγά βραστά (σφιχτά)
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
30 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
κανέλα
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. νερό
200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τους βρασμένους κρόκους σε χοντρό τρίφτη ή στο μούλτι και τους ανακατεύουμε στο μίξερ μαζί με τα άλλα υλικά -εκτός από τη μαρμελάδα- μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές.

Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο.

Κόβουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.

Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι να απλώσει και να καλύψει όλο τον πάτο, σχηματίζοντας μια χοντρή ομοιόμορφη βάση.

Πάνω από αυτή απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο, αφήνοντας κενό περιφερειακά (περίπου 1 εκ.).

Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά διαγωνίως επάνω στην επιφάνεια και κολλάμε τις άκρες τους στην περιφέρεια της βάσης.

Τοποθετούμε τα υπόλοιπα κάθετα προς τα προηγούμενα. Ψήνουμε στους 160°C για 1 ώρα περίπου.

Βγάζουμε και κόβουμε.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr


Tags Άρθρου:
Linzer torte

Σχετικά Άρθρα

Βάψτε κόκκινα πασχαλινά αυγά!

Υλικά: 8 αυγά 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί Για το βάψιμο 1 ½ λίτρο νερό χλιαρό 50 γρ. ξίδι

Το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγητό: Ρωσικό borscht με καραμελωμένη πανσέτα

Είσαι fan της διεθνούς κουζίνας και κρεατοφάγος; Τότε αυτή είναι η τέλεια συνταγή για τους κρύους μήνες του χειμώνα

Φτιάξτε μόνοι σας αφράτα και νόστιμα κρουασάν σοκολάτας! (Πανεύκολο)

Πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή δεν υπάρχει! Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες και το αποτέλεσμα θα βγει φανταστικό!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial