Λόγοι που το κατοικίδιο σου σε κάνει πιο χαρούμενο άνθρωπο!

Λόγοι που το κατοικίδιο σου σε κάνει πιο χαρούμενο άνθρωπο!

Η σχέση μ’ ένα κατοικίδιο δεν είναι σπατάλη χρόνου με μια χνουδωτή μπάλα, αλλά πολλά περισσότερα.

Δες παρακάτω 4 λόγους που το κατοικίδιο σου σε κάνει πιο χαρούμενη κι ευτυχισμένη.

1. Σου ανεβάζει τη διάθεση
Είσαι στεναχωρημένη κι έχεις τις μαύρες σου; Απομακρύνσου τώρα αμέσως από την κατάψυξη και το παγωτό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Missouri-Columbia διαπίστωσαν ότι όταν χαϊδεύεις το σκυλί (ή την γάτα) σου απελευθερώνει μία ορμόνη που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Η μελέτη αποκάλυψε ότι η σεροτονίνη, η χημική ουσία που διατηρεί την ισορροπία της διάθεσης, αυξάνεται όταν ένας άνθρωπος αλληλοεπιδρά με το σκυλί του. Χρειάζονται λίγα μόνο λεπτά για να απελευθερωθούν αυτές τις ορμόνες, οπότε ξεκίνα ευθύς αμέσως να το χαϊδεύεις.

2. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου
Τα κατοικίδια μπορούν δυνητικά να βοηθήσουν στην παράταση της ζωής σου (και σίγουρα να βελτιώσουν την υγεία σου). Ερευνητές από τη Μελβούρνη, διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης από ό, τι οι μη ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, ανεξάρτητα από τις συνήθειες καπνίσματος, τη διατροφή ή το δείκτη μάζας σώματος. Ειδικότερα, αν έχεις σκύλο, αυτός μπορεί να συμβάλει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου εξαιτίας της σωματικής δραστηριότητας όταν το συνοδεύεις στις βόλτες και τα παιχνίδια του.

3. Μειώνουν τα επίπεδα του στρες
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Psychosomatic Medicine έδειξε πως όταν οι άνθρωποι έπρεπε να κάνουν κάποια αγχωτική εργασία, είχαν λιγότερο στρες και ταχύτερα αποτελέσματα, όταν το έκαναν μαζί με το κατοικίδιο ζώο τους, σε σύγκριση με τον/την σύζυγό τους ή έναν φίλο. Γιατί? Η έρευνα πιστεύει ότι οφείλεται στο γεγονός ότι τα κουτάβια είναι μία συντροφιά που δεν καταλαβαίνει πολλά, δεν σε κρίνει και δεν σε αγχώνει.

4. Σε βοηθούν να ξεπεράσεις τον πόνο
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Pain Med, το 34% των ασθενών που πάσχουν από ινομυαλγία ανέφεραν ανακούφιση από τον πόνο μαζί με λιγότερη κόπωση και καλύτερη διάθεση αφού πέρασαν μόνο 10 με 15 λεπτά με σκύλους θεραπευτικής επαφής, σε σύγκριση με αυτούς που καθόταν σε αίθουσα αναμονής. Μια διαφορετική μελέτη έναν χρόνο αργότερα από τους ερευνητές της Loyola, το 28% των ασθενών που είχαν υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση χρειάζονταν λιγότερα φάρμακα για τον πόνο επειδή είχαν καθημερινές επισκέψεις από σκύλο θεραπευτικής επαφής σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν καθόλου αγάπη από κουτάβια.Σχετικά Άρθρα

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά νιαουρίσματα που χρησιμοποιεί η γάτα σου για να επικοινωνήσει μαζί σου

Οι γάτες, γράφει ο Independent, είναι συχνά αδιάφορες και δεν εκδηλώνουν και πολύ τα συναισθήματά τους. Μερικές κινήσεις τούς όμως

Απίστευτες φωτογραφίες! Αγέννητα ζωάκια στην μήτρα της μαμάς τους! (photos)

Κάποια ζώα μέσα στην μήτρα της μητέρας τους μοιάζουν πολύ με την μορφή που έχουν μετέπειτα, όταν γεννηθούν, ενώ κάποια

Πράγματα που κάνουμε και ενοχλούν το σκύλο μας!

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά υπάρχουν πολλά από αυτά που κάνουμε καθημερινά και μπορούν να ενοχλούν τον σκύλο μας.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial