Λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Υλικά:

1 ώριμη μπανάνα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνουμε μια θήκη με 6 θέσεις για donut.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ.

Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις φόρμες για donut.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.

Γαρνίρισμα

Μπορείτε να γαρνίρετε τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας, με ταχίνι – κακάο, βρώμη, κορν φλέικς, ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Φοβερό: Κοτόπουλο με μανιτάρια και παπαρδέλες

Η γεύση του είναι φοβερή, φτιάξτε το θα με θυμηθείτε!

Ρύζι με τόνο και μανιτάρια

Υλικά: Για το ρύζι 2 κούπες ρύζι για πιλάφι 1 1/2 κουταλιά βούτυρο 1/2 κουταλιά αλάτι Για τη σάλτσα 2

Λαχταριστά σπιτικά κρουασανάκια σοκολάτας!

Φτιάξτε εύκολα και αφράτα κρουασανάκια σοκολάτας

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial