Λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Υλικά:

1 ώριμη μπανάνα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνουμε μια θήκη με 6 θέσεις για donut.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ.

Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις φόρμες για donut.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.

Γαρνίρισμα

Μπορείτε να γαρνίρετε τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας, με ταχίνι – κακάο, βρώμη, κορν φλέικς, ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Θα γίνει της «Νουτέλας»… Σπιτική συνταγή εύκολη και χωρίς συντηρητικά

Νουτέλα!!! Και σε ποιον δεν αρέσει??? Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς πολλές συνταγές, προσπαθώντας να πετύχω την γεύση της νουτέλας του

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και ανανά!

Υλικά: 200γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο και στραγγισμένο τη σάρκα του ανανά, σε κυβάκια 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες 1

Τάρτα με σύγκλινο Μάνης, κεφαλοτύρι και γιαούρτι!

Υλικά: Για τη ζύμη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο αγελάδας από το ψυγείο 30 γρ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial