Μακαρονάδα με μύδια

Μακαρονάδα με μύδια

Υλικά:

1 πακέτο (400γρ.) ζυμαρικά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες μετρίου μεγέθους, πλυμμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (150 ml)
1 κιλό μύδια (τα βρίσκουμε στην ψαραγορά με 5€/κιλό)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κούπα σγουρός μαϊντανός (ή απλός μαϊντανός), πλυμμένος και ψιλοκομμένος
τριμμένο πεκορίνο, για το σεβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μύδια καλά, τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε καλά. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5 λεπτά η σάλτσα μας είναι έτοιμη -πρέπει να έχουν σωθεί όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο σκεύος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με το μαϊντανό. Αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το τυρί, πασπαλίζουμε και με λίγο τριμμένο πεκορίνο.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Σπιτικό παγωτό με μόνο 3 υλικά!

Υλικά: 1 φλ. πλήρης κρέμα γάλακτος 1,5 φλ. ζάχαρη Μισό κουταλάκι αγνή βανίλια Λίγο αλατάκι Εκτέλεση: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,

Πιπεριές γεμιστές με χαλούμι!

Υλικά: 250 γραμμάρια κυπριακό χαλούμι 4 κόκκινες πιπεριές 1 κόκκινο τσίλι – ψιλοκομμένο 1 λεμόνι – το ξύσμα και το

Ραβιόλια στο φούρνο!

Υλικά: 1 συσκευασία ραβιόλια 2 κουτιά σάλτσα ντομάτας κονκασέ ψιλοκομμένη 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5 μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα 300 γρ. μοτσαρέλα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial