Μανιτάρια γεμιστά με παστουρμά και γραβιέρα!

Μανιτάρια γεμιστά με παστουρμά και γραβιέρα!

Υλικά:

12 λευκά ή καφέ μεγάλα μανιτάρια

2 φέτες παστουρμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. γραβιέρα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κονιάκ

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, ψιλοκόβετε τους μίσχους των μανιταριών και τους ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με τον παστουρμά ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γέμιση για 4-5΄. Σβήνετε με το κονιάκ και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζετε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα χοντροτριμμένη.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζετε πάνω τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 15΄ περίπου.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Χριστόψωμο: Η κουλούρα του Χριστού!

Χριστόψωμο λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες προ των Χριστουγέννων ειδικά

Πορτοκαλόπιτα με καραμελωμένα φύλλα

Πορτοκαλόπιτα με καραμελωμένα φύλλα, αφράτη, σιροπιαστή

Ριζότο με σάλτσα μανιταριών, κάρυ, ρεγκάτο και καλαμπόκι

Αυτό το Ριζότο είναι πολύ μπροστά και σε εμφάνιση και σε γεύση! Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε, φτιάξτε το και θα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial