Μαρμελάδα καρπούζι!

Μαρμελάδα καρπούζι!

Υλικά:

6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γρ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γρ. πηκτίνη (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση:

-Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
-Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
-Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
-Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα & καραμελωμένα φουντούκια!

Υλικά: 250 γρ. Flora soft με βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη 4-5 αυγά ⅔ φλιτζ. γάλα 1 βανίλια 500 γρ. αλεύρι

Χοιρινό στη λαδόκολλα με μέλι μουστάρδα και τυρί!

Ένα πεντανόστιμο φαγητό για μεζεδάκι με τη μπυρίτσα ή το κρασάκι μας αλλά και κυρίως γεύμα. ΥΛΙΚΑ  1 κιλό χοιρινό

Κέικ φράουλας!

Υλικά: 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 1 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 2 κ.γ. βανίλια 2 αυγά

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial