Μάθετε στο σκύλο σας να κολυμπάει και να μην φοβάται το νερό!

Μάθετε στο σκύλο σας να κολυμπάει και να μην φοβάται το νερό!

Υπάρχουν σκύλοι που αγαπούν το νερό και δεν χάνουν ευκαιρία να παίζουν ή να βουτούν σε αυτό.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν τους πολύ αρέσει και το αποφεύγουν. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβαστούμε!

Τα περισσότερα σκυλιά γεννιούνται μη γνωρίζοντας πώς να κολυμπάνε.

Μερικές ράτσες, όπως τα Retrievers, Setters and Spaniels, μπαίνουν από μόνα τους στο νερό κι απολαμβάνουν το κολύμπι. Όμως, μερικές άλλες ράτσες, όπως τα Pugs ή τα Bulldogs, θα πρέπει πάντα να έχουν επίβλεψη στα παιχνίδια τους με το νερό, καθώς δεν είναι και οι καλύτεροι κολυμβητές, δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και μπορούν εύκολα να πνιγούν. Επίσης, σε ορισμένα κουτάβια δεν αρέσει το κολύμπι και δεν πρέπει να τα αναγκάζουμε να μπαίνουν στο νερό εάν φοβούνται.

Για να το βοηθήσεις κάνε τα εξής:

Βάλε νερό σε μια παιδική πισίνα. Βούτηξε λίγο το ποδαράκι του σκύλου σου για να δεις πώς θ’ αντιδράσει. Εάν αντιδράσει καλά, ενθάρρυνε το ρίχνοντας ένα παιχνίδι του μέσα στο νερό ή μπες εσύ μέσα στην πισίνα!

Καθώς το κουτάβι σου συνηθίζει το νερό, μπορείς να πας σε μια μεγαλύτερη πισίνα, αλλά και στη θάλασσα!

Ακριβώς όπως όταν τα παιδιά ξεκινούν την κολύμβηση, ένα σωσίβιο μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κουταβιού σου καθώς θα το κρατήσει ασφαλές. Ορισμένες ράτσες που δεν είναι καλοί κολυμβητές, ίσως χρειαστεί να φορούν σωσίβιο για πάντα!

Τα κουτάβια είναι πολύ αφοσιωμένα στον άνθρωπο, οπότε αν δει την οικογένεια σου κι εσένα στο νερό να διασκεδάζετε, είναι πιο πιθανό να κάνει το ίδιο.

Εάν η οικογένεια σου ή ένας φίλος σου έχει έναν άλλο σκύλο που ήδη γνωρίζει να κολυμπάει, ζήτησε του να τον φέρει μαζί για το μάθημα κολύμβησης. Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κουταβιού σου, και πιθανότατα θα μάθει από το παράδειγμα του άλλου κουταβιού!Σχετικά Άρθρα

Γιατί ο σκύλος τρομάζει στους έντονους θορύβους; Πως θα το βοηθήσουμε;

Τι προκαλεί φόβο σε έναν σκύλο και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το αγαπημένο μας τετράποδο να ξεπεράσει τις φοβίες του;

Και όμως τα ζώα χαμογελούν! (photos)

Μια σειρά από εικόνες μπορούν να πείσουν και τον πιο επιφυλακτικό, ότι τα ζώα πράγματι χαμογελούν. Και οι φατσούλες τους,

Δείτε φωτογραφίες με γκριμάτσες σκύλων στην προσπάθεια τους να πιάσουν σνακ! (photos)

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Dogs Catching Treats» το 2013, ο Γερμανός φωτογράφος Christian Vieler, κατέγραψε με την κάμερα του, αστείες εκφράσεις σκύλων τη στιγμή

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial