Μάθετε στο σκύλο σας να κολυμπάει και να μην φοβάται το νερό!

Μάθετε στο σκύλο σας να κολυμπάει και να μην φοβάται το νερό!

Υπάρχουν σκύλοι που αγαπούν το νερό και δεν χάνουν ευκαιρία να παίζουν ή να βουτούν σε αυτό.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν τους πολύ αρέσει και το αποφεύγουν. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβαστούμε!

Τα περισσότερα σκυλιά γεννιούνται μη γνωρίζοντας πώς να κολυμπάνε.

Μερικές ράτσες, όπως τα Retrievers, Setters and Spaniels, μπαίνουν από μόνα τους στο νερό κι απολαμβάνουν το κολύμπι. Όμως, μερικές άλλες ράτσες, όπως τα Pugs ή τα Bulldogs, θα πρέπει πάντα να έχουν επίβλεψη στα παιχνίδια τους με το νερό, καθώς δεν είναι και οι καλύτεροι κολυμβητές, δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και μπορούν εύκολα να πνιγούν. Επίσης, σε ορισμένα κουτάβια δεν αρέσει το κολύμπι και δεν πρέπει να τα αναγκάζουμε να μπαίνουν στο νερό εάν φοβούνται.

Για να το βοηθήσεις κάνε τα εξής:

Βάλε νερό σε μια παιδική πισίνα. Βούτηξε λίγο το ποδαράκι του σκύλου σου για να δεις πώς θ’ αντιδράσει. Εάν αντιδράσει καλά, ενθάρρυνε το ρίχνοντας ένα παιχνίδι του μέσα στο νερό ή μπες εσύ μέσα στην πισίνα!

Καθώς το κουτάβι σου συνηθίζει το νερό, μπορείς να πας σε μια μεγαλύτερη πισίνα, αλλά και στη θάλασσα!

Ακριβώς όπως όταν τα παιδιά ξεκινούν την κολύμβηση, ένα σωσίβιο μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κουταβιού σου καθώς θα το κρατήσει ασφαλές. Ορισμένες ράτσες που δεν είναι καλοί κολυμβητές, ίσως χρειαστεί να φορούν σωσίβιο για πάντα!

Τα κουτάβια είναι πολύ αφοσιωμένα στον άνθρωπο, οπότε αν δει την οικογένεια σου κι εσένα στο νερό να διασκεδάζετε, είναι πιο πιθανό να κάνει το ίδιο.

Εάν η οικογένεια σου ή ένας φίλος σου έχει έναν άλλο σκύλο που ήδη γνωρίζει να κολυμπάει, ζήτησε του να τον φέρει μαζί για το μάθημα κολύμβησης. Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κουταβιού σου, και πιθανότατα θα μάθει από το παράδειγμα του άλλου κουταβιού!Σχετικά Άρθρα

Η γάτα σε βοηθάει να διώξεις το στρες και το άγχος!

Λάτρεις των γατών όλου του κόσμο ενωθείτε! Η γάτα σας δεν είναι μόνο γλυκιά και χνουδωτή, αλλά και η παρουσία

Έχετε κατοικίδιο; Δείτε τι θα συμβεί αν το αφήσετε για ώρες μόνο του στο σπίτι!

Τα κατοικίδια μας είναι σαν τα παιδιά. Μέσα στις σκανταλιές θέλοντας να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους και να εκτονώσουν

Ζώα που μπήκαν στην φυλακή!

Λωποδύτες, κλεφτάκοι και συνεργάτες των ανθρώπων που μπήκαν… πίσω από τα σίδερα. Το ζωικό βασίλειο μας βάζει συχνά τα γυαλιά

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial