Μην το ονειρεύεσαι – Φτιάξτο: Λαχταριστό εύκολο και ελαφρύ γαλακτομπούρεκο!

Μην το ονειρεύεσαι – Φτιάξτο: Λαχταριστό εύκολο και ελαφρύ γαλακτομπούρεκο!

Μία από τις πιο εύκολες συνταγές για γαλακτομπούρεκο, πολύ πιο ελαφρύ από όλες τις άλλες συνταγές που υπάρχουν, αλλά με εγγυημένο αποτέλεσμα γεύσης!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο για γλυκά Βυρηττού ( είναι το καλύτερο για γλυκά ταψιού, γιατί θα απορροφηθεί ακριβώς το σιρόπι και το βούτυρο που πρέπει)
¼ βούτυρο γάλακτος ή Κερκύρας
2 αυγά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 φλυτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε μισό φλυτζάνι ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Βάζω το γάλα να ζεσταθεί (1 λίτρο) μαζί με μισό φλυτζάνι ζάχαρη. Θέλουμε να ζεσταθεί το γάλα κι όχι να βράσει. Ρίχνουμε σιγά -σιγά και το αυγό με την ζάχαρη που χτυπήσαμε και ανακατεύουμε συνέχεια . Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε και το σιμιγδάλι (1φλυτζάνι) ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει (όχι να γίνει σφικτή , αλλά να ζορίζεστε λιγάκι στο ανακάτεμα) τη βγάζετε από τη φωτιά και βάζετε μέσα μια ή δύο βανίλιες κι ένα κομματάκι από το φρέσκο βούτυρο, κι ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει για να αλείψουμε τα φύλλα και στρώνουμε λίγο περισσότερο από τα μισά κάτω. Βάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα στρώσιμο των πάνω φύλλων. Χαράζω τα φύλλα μου και ψήνω στους 180 βαθμούς.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 2 φλυτζάνια νερό και 4 φλυτζάνια ζάχαρη και μια βανίλια.
Μόλις ψηθεί το γλυκό μου το περιχύνω με το σιρόπι που έχει κρυώσει. Το σιρόπι το ρίχνω σιγά -σιγά κι αν δω ότι είναι πολύ,  αφήνω πρώτα να απορροφήσει λίγο και συνεχίζω μετά με το υπόλοιπο.



Σχετικά Άρθρα

Τα 10 πιο τοπ Χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο! (video)

Όρεξη σίγουρα έχετε αλλά και διάθεση να τα δοκιμάσετε! Μια βόλτα στα τραπέζια του κόσμου την ώρα που σερβίρεται το

Η πιο εύκολη πίτα με υλικά που έχετε όλες στο ψυγείο σας (βίντεο)

Αν είστε fan της πίτας υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να την απολαύσετε…Η πανεύκολη συνταγή που ακολουθεί είναι και για

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι-Για να το απολαμβάνετε και το χειμώνα!!!

Ποιoς είπε πως το καρπούζι είναι μόνο καλοκαιρινή συνήθεια και γιατί όχι να μην μπορεί κάποιος να το απολαύσει και

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial