Μους ρόκας με παντζάρι σε …σφηνάκια!

Μους ρόκας με παντζάρι σε …σφηνάκια!

Υλικά:

1 μικρό κρεμμύδι (τύπου στιφάδου) ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γραμ. ρόκα με μικρά φύλλα
30 cl κρέμα γάλακτος κρύα
200 (120+80) γραμ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
60 γραμ. ανθότυρο
60 γραμ. κατσικίσιο τυρί (λευκό φρέσκο chèvre)
αλάτι, λευκό πιπέρι
1,5 κ.γ. ξύδι
μικρά φυλλαράκια ρόκας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Κάνετε την μους ρόκας:

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι, να μαλακώσει, χωρίς να ροδίσει. Προσθέτετε τη ρόκα και σοτάρετε για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Κτυπάτε την κρέμα γάλακτος και χωριστά στο μπλέντερ το μείγμα της κρύας ρόκας. Τα ανακατεύετε και τα βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Kάνετε τα παντζάρια:

Κόβετε σε κομμάτια τα 120 γραμ. των παντζαριών και τα πολτοποιείτε με το ανθότυρο και το κατσικίσιο τυρί στο μπλέντερ μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ροζ κρέμα. Προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι, δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση. Ψιλοκόβετε σε μικρούτσικα κυβάκια τα υπόλοιπα παντζάρια, κρατάτε μερικά για το γαρνίρισμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με το ξύδι. Ξαναδοκιμάζετε.
Γεμίζετε τα ποτηράκια: Με μικρό κουταλάκι βάζετε σε κάθε σφηνάκι μια στρώση παντζαριών (κυβάκια), μια ροζ στρώση του μείγματος με τα τυριά και από πάνω μία στρώση με την μους ρόκας. Γαρνίρετε με κομματάκια παντζαριού και ένα φυλλαράκι ρόκας. Βάζετε τα σφηνάκια στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σημείωση: Μπορείτε να κτυπήσετε μαζί την κρέμα γάλακτος με την σοταρισμένη ρόκα, αρκεί και τα δυο να είναι παγωμένα. Αν χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κορνέ για να βάλετε την μους στο σφηνάκι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ωραίο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή:pandespani.com



Σχετικά Άρθρα

Χριστόψωμο: Η κουλούρα του Χριστού!

Χριστόψωμο λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες προ των Χριστουγέννων ειδικά

Σοκόλαση: Πανεύκολη τούρτα τριπλής σοκολάτας με 4 υλικά!

Φτιάξε υπέροχη τούρτα τριπλής σοκολάτας με 4 μόνο υλικά. Μια τούρτα με σοκολάτες, κουβερτούρας, γάλακτος και λευκή σοκολάτα για τους

Αυγά με ντομάτα σαγανάκι στο φούρνο!

Υλικά: 1 κονσέρβα ντοματάκια ή 3-4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη 3 κουταλιές λάδι λίγη ζάχαρη 4 κουταλιές βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial