Μους ρόκας με παντζάρι σε …σφηνάκια!

Μους ρόκας με παντζάρι σε …σφηνάκια!

Υλικά:

1 μικρό κρεμμύδι (τύπου στιφάδου) ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γραμ. ρόκα με μικρά φύλλα
30 cl κρέμα γάλακτος κρύα
200 (120+80) γραμ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
60 γραμ. ανθότυρο
60 γραμ. κατσικίσιο τυρί (λευκό φρέσκο chèvre)
αλάτι, λευκό πιπέρι
1,5 κ.γ. ξύδι
μικρά φυλλαράκια ρόκας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Κάνετε την μους ρόκας:

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι, να μαλακώσει, χωρίς να ροδίσει. Προσθέτετε τη ρόκα και σοτάρετε για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Κτυπάτε την κρέμα γάλακτος και χωριστά στο μπλέντερ το μείγμα της κρύας ρόκας. Τα ανακατεύετε και τα βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Kάνετε τα παντζάρια:

Κόβετε σε κομμάτια τα 120 γραμ. των παντζαριών και τα πολτοποιείτε με το ανθότυρο και το κατσικίσιο τυρί στο μπλέντερ μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ροζ κρέμα. Προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι, δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση. Ψιλοκόβετε σε μικρούτσικα κυβάκια τα υπόλοιπα παντζάρια, κρατάτε μερικά για το γαρνίρισμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με το ξύδι. Ξαναδοκιμάζετε.
Γεμίζετε τα ποτηράκια: Με μικρό κουταλάκι βάζετε σε κάθε σφηνάκι μια στρώση παντζαριών (κυβάκια), μια ροζ στρώση του μείγματος με τα τυριά και από πάνω μία στρώση με την μους ρόκας. Γαρνίρετε με κομματάκια παντζαριού και ένα φυλλαράκι ρόκας. Βάζετε τα σφηνάκια στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σημείωση: Μπορείτε να κτυπήσετε μαζί την κρέμα γάλακτος με την σοταρισμένη ρόκα, αρκεί και τα δυο να είναι παγωμένα. Αν χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κορνέ για να βάλετε την μους στο σφηνάκι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ωραίο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή:pandespani.com



Σχετικά Άρθρα

Kοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών!

Υλικά: 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο αραβοσίτου 1/2 φλιτζάνι χωρίς λιπαρά γάλα 4 τεμάχια στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 1 κουταλιά

Πεντανόστιμο και εύκολο εκμέκ με Βασιλόπιτα που περίσσεψε! (video)

Σας περίσσεψε Βασιλόπιτα?Τότε φτιάξτε αυτό το υπέροχο εκμέκ!!Απλά δεν υπάρχει! Υλικά: 400γρ. βασιλόπιτα ή τσουρέκι Για το σιρόπι: 250γρ. νερό

Τάρτα με σύγκλινο Μάνης, κεφαλοτύρι και γιαούρτι!

Υλικά: Για τη ζύμη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο αγελάδας από το ψυγείο 30 γρ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial