Μους ρόκας με παντζάρι σε …σφηνάκια!

Μους ρόκας με παντζάρι σε …σφηνάκια!

Υλικά:

1 μικρό κρεμμύδι (τύπου στιφάδου) ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γραμ. ρόκα με μικρά φύλλα
30 cl κρέμα γάλακτος κρύα
200 (120+80) γραμ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
60 γραμ. ανθότυρο
60 γραμ. κατσικίσιο τυρί (λευκό φρέσκο chèvre)
αλάτι, λευκό πιπέρι
1,5 κ.γ. ξύδι
μικρά φυλλαράκια ρόκας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Κάνετε την μους ρόκας:

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι, να μαλακώσει, χωρίς να ροδίσει. Προσθέτετε τη ρόκα και σοτάρετε για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Κτυπάτε την κρέμα γάλακτος και χωριστά στο μπλέντερ το μείγμα της κρύας ρόκας. Τα ανακατεύετε και τα βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Kάνετε τα παντζάρια:

Κόβετε σε κομμάτια τα 120 γραμ. των παντζαριών και τα πολτοποιείτε με το ανθότυρο και το κατσικίσιο τυρί στο μπλέντερ μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ροζ κρέμα. Προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι, δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση. Ψιλοκόβετε σε μικρούτσικα κυβάκια τα υπόλοιπα παντζάρια, κρατάτε μερικά για το γαρνίρισμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με το ξύδι. Ξαναδοκιμάζετε.
Γεμίζετε τα ποτηράκια: Με μικρό κουταλάκι βάζετε σε κάθε σφηνάκι μια στρώση παντζαριών (κυβάκια), μια ροζ στρώση του μείγματος με τα τυριά και από πάνω μία στρώση με την μους ρόκας. Γαρνίρετε με κομματάκια παντζαριού και ένα φυλλαράκι ρόκας. Βάζετε τα σφηνάκια στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σημείωση: Μπορείτε να κτυπήσετε μαζί την κρέμα γάλακτος με την σοταρισμένη ρόκα, αρκεί και τα δυο να είναι παγωμένα. Αν χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κορνέ για να βάλετε την μους στο σφηνάκι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ωραίο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή:pandespani.com



Σχετικά Άρθρα

Σούπα κοτόπουλο με νουντλς!

Υλικά: 1 κ. σ. βούτυρο 1 κούπα τσαγιού κομμένο κρεμμύδι 1/2 κούπα τσαγιού σέλερι 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο 400 γρ.

Μύδια αχνιστά!

Υλικά: 1 κλ. σέλερι 1 πράσο 2 καρότα 1 κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ζάχαρη

Γεμιστά αυγά με τυρί και μπέικον!

Υλικά: 12 αυγά 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 4 φέτες μπέικον 2 κ. σ. τυρί τσένταρ ψιλοκομμένο 1 κ. σ. μουστάρδα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial