Μουσακάς!

Μουσακάς!

Υλικά:

4 μελιτζάνες πλυμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 κ.σ. λευκό κρασί
1 κονσέρβα χυμός ντομάτας
5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 1/2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά για περίπου 4 λεπτά, να πάρει χρώμα.
Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια, λαδώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου. Στρώνετε μέσα τις πατάτες και τις μελιτζάνες και αλατίζετε.
Σκεπάζετε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180οC για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).
Λαδώνετε ένα ταψί 20 εκ. και στρώνετε στη βάση τις πατάτες. Από πάνω προσθέτετε τον κιμά και στη συνέχεια τις μελιτζάνες.
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα με σύρμα για να μη σβολιάσει.
Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτετε το γάλα, ανεβάζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σε μπολ χτυπάτε με το σύρμα το γάλα με τους κρόκους. Προσθέτετε το μείγμα στη μπεσαμέλ και ανακατεύετε απαλά με το σύρμα.
Απλώνετε τη μπεσαμέλ στο ταψί πάνω από τις μελιτζάνες.
Ψήνετε τον μουσακά στους 180° C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Μουσακάς

Σχετικά Άρθρα

Λαχταριστά onion rings με μοτσαρέλα! Ναι καλά διαβάζετε! (video)

Έχετε ξεκινήσει δίαιτα; Ήρθε η ώρα να την χαλάσετε. Ο λόγος; Τα λαχταριστά onion rings με mozzarella που κάνουν τον

Εκμέκ κανταΐφι… για τις πρωινές υπογλυκαιμίες

Είναι από τα πιο νόστιμα εκμέκ και δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας. Διαθέστε λίγο από τον χρόνο σας και πολύ από

Κοτόπουλο με σπαράγγια και κουρκουμά!

Υλικά: 350 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου 250 γραμμάρια σπαράγγια 1 κρεμμυδάκι 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά Λίγο αλεύρι Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial