Μπαμπάδες με ρούμι!

Μπαμπάδες με ρούμι!

Υλικά:

Για τους μπαμπάδες

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
250 γρ. αυγά (5 αυγά μεσαία)
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

450 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
φλούδες από 1 λεμόνι
60 γρ. ρούμι

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
20 γρ. ρούμι
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση:

Για τους μπαμπάδες

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το μέλι, τη μαγιά και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσοχή! Τα αυγά πρέπει να είναι 250 γρ.!
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 ατομικά φορμάκια. Καλό θα ήταν να βάλουμε τα φορμάκια πάνω σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε περίπου το ¼ από τα φορμάκια.
Καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το λεμόνι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις βράσει και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το ρούμι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

Χαράσσουμε διαγώνια τους μπαμπάδες ώστε να δημιουργήσουμε μία θήκη.
Βάζουμε στο καυτό σιρόπι για 5 δευτερόλεπτα και μεταφέρουμε σε μία σχάρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα. Αφήνουμε να αραιώσει και να ρευστοποιηθεί. Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και αλείφουμε τους μπαμπάδες με ένα πινέλο.

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.

Για το σερβίρισμα

Αλείφουμε τη θήκη από τους μπαμπάδες με το ρούμι ή με το σιρόπι, γεμίζουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Πηγή:akispetretzikis.com



Σχετικά Άρθρα

Γαλακτομπούρεκο: Γρήγορο νόστιμο κι εύκολο!

Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που έχει πλούσια γλυκιά γεύση αλλά είναι και πολύ θρεπτικό λόγω της κρέμας του από

Κέικ λαγουδάκι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά: Για τη διακόσμηση 500 γρ. λευκή ζαχαρόπαστα 50 γρ. ζάχαρη άχνη χρυσό βρώσιμο σπρέι Για το κέικ 300 γρ.

Αγαπημένο ελληνικό πιάτο! Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Κλασικό αγαπημένο ελληνικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial