Μπιφτέκια Σολομού!

Μπιφτέκια Σολομού!

Υλικά:

700 gr σολομός
1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ. σούπας μαγιονέζα
2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
1/4 κ. γλυκού πιπέρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζέστανε ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά.
Βάλε τα φιλέτα σολομού να ποσαριστούν στο νερό για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσε.
Σούρωσε τον σολομό από το νερό και σε ένα μπολ σπάσε τον με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια.
Πρόσθεσε στο μπολ το εσαλότ, το σκόρδο, την μαγιονέζα, τον άνηθο, την μουστάρδα, το αυγό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
Πλάσε τα υλικά μέχρι να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μείγμα, κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σχημάτισε οκτώ μπιφτέκια με το μείγμα σολομού και τοποθέτησε τα σε μια πιατέλα.
Βάλε τα μπιφτέκια με την πιατέλα στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.
Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
Βάλε τέσσερα μπιφτέκια στο τηγάνι και άφησε να ψηθούν για περίπου τέσσερα λεπτά.
Γύρισε τα μπιφτέκια προσεκτικά και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
Επανάλαβε την διαδικασία με τα υπόλοιπα τέσσερα μπιφτέκια και το υπόλοιπο λάδι.
Σέρβιρε με βρασμένο ρύζι και δροσερό γιαούρτι αρωματισμένο με πάπρικα ή κάρυ.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Πανετόνε: Το Ιταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ!

Το πανετόνε είναι ένα Μιλανέζικο γλυκό που γευστικά κυμαίνεται ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι. Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα

Chocotorta από την Αργεντινή: Γλυκάκι με μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα! (video)

H Chocotorta είναι ένα πραγματικά υπέροχο γλυκό που μας έρχεται από την Αργεντινή! Σοκολάτα, μπισκότα, τυρί κρέμα και υπέροχη κρέμα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρέγκα!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρέγκα Υλικά Για τη μαρέγκα 150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια) 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial