Μπισκότα λεμονιού με βούτυρο!

Μπισκότα λεμονιού με βούτυρο!

Μια συνταγή του Jamie Oliver!

Υλικά:

125 γρ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ‏καστανή ζάχαρη
1 ‏αυγό
200 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ‏λεμόνια (μόνο το ξύσμα τους)
1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα ‏αλάτι
‏αλεύρι για το πασπάλισμα
3 κ.σ. ‏καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

1.Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια απαλή, κρεμώδη υφή.
2.Προσθέστε στο μείγμα το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε.
3.Προσθέστε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα μπολ με ζύμη.
4.Καλύψτε το μπολ και τοποθετείστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
6.Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1/2εκ.
7.Κόψτε τη ζύμη σε ομοιόμορφα κομμάτια (κυκλικό σχήμα μπισκότου) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ψησίματος που έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στη βάση του λαδόκολλα.
8.Πασπαλίστε με μπισκότα με καστανή ζάχαρη και ψήστε τα για 10-12 λεπτά.
9.Ύστερα βγάλτε τα και αφήστε τα μερικά λεπτά να κρυώσουν προτού τα απολαύσετε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Σπιτικά Πτι Φουρ!

Υλικά: Για τα μπισκότα βουτύρου – 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο – 250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ – 15 γρ. νισεστέ

Κείκ σοκολατένιας λάβας!

Υλικά: 5 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου 120 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη άχνη + λίγη για πασπάλισμα 250 γρ. βούτυρο

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με κάστανα και σταφίδες!

Στο δείπνο των Χριστουγέννων δίπλα από την γαλοπούλα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα συνοδευτικό ριζότο με κάστανα και σταφίδες

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial